У Києві анонсували старт проєкту «Ретроспектива українського джазу»

У Києві анонсували старт проєкту «Ретроспектива українського джазу»

Укрінформ
Організатори ХXV міжнародного фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST анонсували старт мистецького проєкту “Ретроспектива українського джазу”.

Як повідомила продюсер фестивалю, заслужена артистка України Ірина Френкель під час брифінгу “30 років у вільній країні лунає вільна музика — джаз!” в Укрінформі, проєкт стартуватиме 10 липня.

“VINNYTSIA JAZZFEST - це єдиний свідок становлення джазового ринку незалежної України. Для нас створення ретроспективи є дуже важливим, тому що наразі не існує єдиної бази даних, яка пов’язана з розбудовою джазового ринку за часів незалежності. Ми вирішили, що маємо показати шість відео про п’ятирічки українського джазу, а також видати книгу про джаз в Україні з 1991 року”, - сказала Френкель.

Вона закликала всіх охочих долучитися до створення книги та відеосюжетів.

“Запрошуємо всіх колег, організаторів джазових фестивалів, артистів-джазменів, прихильників джазу, які мають світлини, спогади, відеозаписи. Це дуже важливий компонент джазової ретроспективи”, - зауважила продюсер фестивалю.

Читайте також: Організатори VINNYTSIA JAZZFEST презентували освітній проєкт для молодих музикантів

Крім цього, за її словами, книгу, створену у межах проєкту “Ретроспектива українського джазу”, планується перекласти англійською мовою та розмістити на відкритих інформаційних джерелах задля того, “щоб історію становлення українського джазу побачили люди за кордоном”.

Як повідомлялося, ХXV міжнародний фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST цьогоріч триватиме протягом 1-3 жовтня.

Фестиваль з 1996 року щорічно проводиться восени у місті Вінниця. У заході беруть участь відомі джазові музиканти з України, Польщі, Швейцарії, Сполучених Штатів Америки та інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-