У Чернігові закінчився музичний фестиваль, який через пандемію тривав понад рік

У Чернігові закінчився музичний фестиваль, який через пандемію тривав понад рік

Фото
Укрінформ
У Чернігові відбувся останній концерт ХХ Міжнародного фестивалю класичної музики "Сіверські музичні вечори", який розпочався ще в березні 2020 року і через локдауни кілька разів переривався.

Про це повідомив пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, передає Укрінформ.

"ХХ Міжнародний фестиваль класичної музики "Сіверські музичні вечори" завершився. Через обмеження, пов’язані з пандемією, фестиваль, відкритий ще у березні 2020 року, переривався. Але глядачі, щиро закохані у класику, з нетерпінням чекали на кожен новий концерт у рамках цього музичного форуму", - ідеться у повідомленні.

На фінальному концерті, як і на всіх попередніх, лунали твори видатного німецького композитора Людвіга ван Бетховена. Адже ювілейний фестиваль у Чернігові був присвячений 250-річчю від його дня народження. У виконанні академічного симфонічного оркестру "Філармонія" прозвучали знаменита увертюра "Іменини" та Симфонія №5 до мінор.

У першому відділенні концерту разом із оркестром виступив також лауреат міжнародних конкурсів, відомий піаніст Єгор Єгоров - колишній одесит, який мешкає в Німеччині. Він представив глядачам Концерт для фортепіано з оркестром №21 до мажор Вольфганга Амадея Моцарта.

Як повідомляв Укрінформ, ювілейні "Сіверські музичні вечори" відкрились 12 березня минулого року. Програма мистецького заходу передбачала проведення восьми концертів. Через періодичні карантинні обмеження вони відбувалися в кілька етапів.

Фото: nota.net.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-