Музичний фестиваль «О-FEST» пройде у Бучі та в Національній опереті

Музичний фестиваль «О-FEST» пройде у Бучі та в Національній опереті

Укрінформ
VIІI Міжнародний музичний фестиваль оперети, опери та мюзиклу «О-FEST» відбудеться у ці вихідні: 26 червня у міському парку Бучі та 27 червня – на великій сцені оновленої Національної оперети України.

Про це Укрінформу повідомили організатори.

«Для Національної оперети України «О-Fest» важливий тим, що дає передусім художнє, професійне зростання артистів, сприяє обміну досвідом, взаємодії вокалістів різних вокальних шкіл із різних країн, а для глядачів – це прекрасне шоу!» - сказав директор - художній керівник Київського національного академічного театру оперети Богдан Струтинський.

На його переконання, фестиваль сприяє популяризації жанру оперети, також це ефективна реклама Національної оперети в Україні і світі. «Фестиваль класичної музики - ознака високої культури міста, держави. Фестиваль класичної музики звеличує культуру країни», - додав він.

Читайте також: На Закарпатті відбудеться фестиваль ковалів «Гамора»

За вісім років існування до «О-FESTу» долучилось 30 країн та 117 іноземних вокалістів.

Співорганізаторами фестивалю «О-FEST» виступають Київський національний академічний театр оперети та Бучанська міська рада, захід проводиться за підтримки Київської міської державної адміністрації та Департаменту культури КМДА. Цьогоріч фестивальні події відбуватимуться у класичному форматі у літньому театрі парку Бучі та на сцені Національної оперети України, у форматі open-air – у міському парку Бучі.

В «О-Fest-2021» беруть участь провідні артисти з Австрії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Ірану, Казахстану, Китаю, Литви, Молдови. Вперше на фестивалі виступить представник Словенії.

На фестивалі очікуються іноземні гості: Ірена Крстеська (Австрія), Наргіз Керімова (Азербайджан), Наталя Дементьєва (Білорусь), Гіоргі Цхададзе (Грузія), Газал Сафарі (Іран), Євген Шагаров (Казахстан), Пен Юйчжан (Китай), Чен Хань (Китай), Габріеле Букіне (Литва), Тімофті Іон (Молдова), Лукас Сомоза Остерц (Словенія).

Дводенною програмою фестивалю передбачені мистецькі акції та дитячі розваги. Будуть представлені скульптурні експозиції, виставки живопису та графіки, інсталяції сучасного мистецтва, інтерактивні візуальні проєкти. Відбудуться виступи музикантів, танцювальних колективів, концерти камерних ансамблів, майстер-класи, театралізовані постановки. Головною подією фестивалю стануть Гранд-концерти, в яких беруть участь іноземні та українські артисти.

Фото: О-Fest/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-