«Віват» на  Книжковому Арсеналі: Історія світу, Netflix і культура інновацій

«Віват» на Книжковому Арсеналі: Історія світу, Netflix і культура інновацій

Огляд
Укрінформ
Дайджест книжкових новинок, якими діляться напередодні виставки провідні українські видавництва

Укрінформ продовжує знайомити Вас із найцікавішими книжковими новинками від українських видавництв, які вони представлять на Х Міжнародному фестивалі Книжковий Арсенал з 23 по 27 червня у Києві.

Цього разу розповідаємо, якими новодруками потішить на фестивалі українців видавництво «Віват».

«Бунгало» Сара Джіо

1942 рік. Доля Енн Келловей уже чітко окреслена — вона заручена з Джерардом Ґодфрі й упевнена, що буде щасливою. Але за кілька тижнів до весілля Енн вирішує разом зі своєю подругою дитинства Кітті піти на фронт медсестрою. Там, на Бора-Бора, вона зустрічає солдата Вестрі Ґріна, і їхня дружба переростає в справжнє кохання. У покинутому бунгало, де колись творив один знаний митець і яке тубільці вважали за прокляте місце, закохані створюють власний маленький світ посеред кривавих баталій. Війна закінчиться, і цим двом доведеться повернутися до колишнього життя й зробити вибір — якщо їм ніщо не завадить бути разом.

Через багато років уже бабусі Енн надходить лист від незнайомки, який повертає її в ті часи. Та чи матиме ця історія щасливий кінець?

«Там, де співають раки» Делія Овенс

Кайя все життя спостерігає за безкраїми луками на узбережжі — маршами. Вона самотня посеред цієї дикої природи, їй доводиться в усьому покладатися лише на себе. З-поміж рідних у неї залишився тільки батько, але йому байдуже до доньки. Побоюючись, що її знов покинуть, Кайя не підпускає до себе нікого й ховається від проблем, як це роблять раки, за якими вона любить спостерігати. Та на все свій час, і одного разу дівчина усвідомлює, що ладна розділити з кимось свій закритий від сторонніх очей світ.

Це роман про вихід із зони комфорту, пошук однодумців і дорослішання без втрати власної особистості, хай би якої думки про це було оточення.

«Хто завгодно, тільки не я» Галина Крук

У цій збірці оповідань Галина Крук воєдино сплетені ніжні, інтимні, а часом і моторошні переживання. Герої книжки десь бродять поміж нас, однак лиш на цих сторінках ми зможемо прочитати їхні думки. Тут і карантинні хроніки зі справжніми тривогами і розрадами, які довелося пережити кожному з нас. І відчуття втрати, коли замість людини залишається лише стара фотокартка. І телефонні розмови, які все ніяк не можуть відбутися, бо абоненти один для одного недоступні…

Спокусливі, емоційні, близькі — історії в «Хто завгодно, тільки не я» зіткані з почуттів. І, попри назву, вони про нас. Саме про нас.

«Омріяна донька» Даян Чемберлен

На що ви готові заради дитини? Героїня ціеї історії ладна здійснити подорож у часі, аби врятувати ще не народжену доньку, яка має серцеву ваду. Надворі 1970 рік, і лікарі не здатні допомогти їй вижити. Та родич із загадковим минулим пропонує перенестися в інший час і спробувати дати дівчинці шанс. Будь-яка помилка може вартувати життя. Але материнське серце вхопиться навіть за цей слабкий промінчик надії... 

«Мрійник Стрендж» Лейні Тейлор

Лазло Стрендж не знає ні свого справжнього імені, ані походження. Він виріс у сиротинці абатства і, скільки пам’ятав себе, мріяв про дивовижне, загублене в пустелях місто з дивними звірами й хоробрим воїнством. Щось сталося в тому місті дві сотні років тому, і воно наче зникло з лиця землі, утратило своє справжнє ім’я — нині його називають Плач. Згодом молодшому бібліотекареві Стренджу випадає щаслива нагода долучитися до почту Еріл-Фейна на прізвисько Боговбивця — очільника загадкового міста — у товаристві видатних науковців з різних країн. Їхньою метою є розв’язати проблему Плачу, яку Еріл-Фейн тримає в таємниці від решти гурту. На Лазло в місті чекатимуть відповіді на його запитання, але ще більше загадок. Чи зможе хлопець зрештою врятувати місто від лиха, яке його спіткало? Хто та блакитношкіра дівчина, що явилася йому вві сні? І нарешті, хто ж Лазло сам?

«Троян-зілля» Дара Корній

Нелегка доля випала Вероніці. Переживаючи вже 10 викидень та ледь не вкоротивши собі віку, жінка раптом починає бачити дивні сни, де душі її ненароджених дітей благають відпустити їх і отримати вічний спокій. Надати його може Полудниця, яка мешкає у цьому просторі між двох світів. Але тільки в обмін на жертви зі світу живих, які мають приходити їй пополудні…

«На зламаних крилах» Кетрін Сентер

Одного дня достатньо, аби життя кардинально змінилося. Маргарет тільки-но отримала роботу мрії та освідчення від коханого — і потрапила в авіакатастрофу. Тепер вона прикута до ліжка. Кожен новий день гірший за попередній. Навіть думка про смерть видається непоганою ідеєю. Та наче сонце серед хмар з’являється він – її янгол-охоронець. Той, хто здатен спіймати її до того, як вона впаде…

«Чи є для мене місце в її серці?» Керіл Мак-Брайд

Більшість жінок, які стикаються з певними емоційними чи психологічними проблемами, навіть не замислюється, що причиною може бути вплив нарцистичної матері. Якщо найближча тобі людина є надміру егоцентричною, цього відразу й не помітиш, особливо якщо змалку слухати про те, що материнську любов ще треба заслужити. У доньки можуть виникнути такі проблеми: занижена самооцінка, відчуття нереалізованості, деструктивні стосунки з людьми, нездатність зрозуміти себе і свої емоції.

Чи можна виявити та проаналізувати такий досвід, пройти крізь нього більш усвідомлено та нарешті звільнитися від впливу нарцистичної матері, який закарбовується на все життя? Керіл Мак-Брайд розповідає, як допомогти собі розірвати зв’язок з травматичним минулим.

«Netflix і культура інновацій»  Рід Гастінгс, Ерін Маєр

До Netflix щороку хоче долучитися безліч фахівців, а вже сформована команда — лояльна, щаслива та ефективна. У Netflix немає чітких правил, проте кожен виконує завдання максимально якісно. Рід Гастінгс та Ерін Маєр проаналізували історію успіху цієї компанії й визначили, чому бізнесів багато, але інноваційними та прогресивними серед них стають одиниці. Секрет Netflix — у людях: уся команда працює злагоджено тільки тоді, коли кожен її учасник почувається комфортно і знає, що він — важливий елемент системи, а не абстрактна робоча одиниця. У цій книжці ви знайдете поради, як створити компанію, у якій хочеться працювати та впроваджувати інновації. Крім того, ви дізнаєтеся про залаштунки роботи в найбільшому стримінговому сервісі, який досягнув неабияких успіхів завдяки унікальній корпоративній культурі.

«Історія світу від найдавніших часів до сьогодення» Джеремі Блек

Це щедро ілюстроване ґрунтовне видання містить аналіз багатотисячолітнього періоду історії людства: доісторична доба й теорії походження людини, зародження землеробства в долині Нілу й виникнення держав у Межиріччі; падіння Давнього Риму й розвиток науки в ісламському світі; міжнародна торгівля вздовж Великого шовкового шляху й епоха Просвітництва, світові війни й революції Нового часу та проблеми сучасності. Натхненний найновішими відкриттями в галузі історіографії, професор Джеремі Блек аналізує події нашої історії, завдяки чому читач дістане змогу поглянути як на минуле, так і на сьогодення з нової точки зору.

За матеріалами видавництва  «Віват»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-