ДУС оголосило кандидатів на посаду директора Мистецького арсеналу

ДУС оголосило кандидатів на посаду директора Мистецького арсеналу

Укрінформ
Орган управління Мистецького арсеналу — Державне управління справами — оголосило список кандидатів на посаду генерального директора Національного культурно-мистецького та музейного комплексу.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Мистецького Арсеналу.

“До списку увійшли 10 осіб, зокрема чинна директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта та двоє колишніх — Наталія Заболотна та Ігор Дідковський, колишній міністр культури Михайло Кулиняк, колишній директор Палацу "Україна" Роман Недзельський та інші”, - йдеться в повідомленні.

З повним списком кандидатів можна ознайомитись на сайті ДУС.

Читайте також: Зеленський доручив провести співбесіди з кандидатами на посаду керівника ДУС

У пресслужбі зазначили, що в понеділок, 14 червня, було оголошено склад членів конкурсної комісії від ДУС та Мистецького арсеналу. Від органу управління до нього увійшли директор Національного хору ім. Верьовки Зеновій Корінець; ректор НМАУ ім. Чайковського Максим Тимошенко; ректор Національної академії керівних кадрів культури Василь Чернець. Колектив Мистецького арсеналу на загальних зборах висунув до комісії члена Ради розвитку інституції, директора Центру економічної стратегії Гліба Вишлинського; народного депутата 8-го скликання Ірину Подоляк; журналістку, телеведучу Національної суспільної телерадіокомпанії України Мирославу Барчук (Лубківську).

Читайте також: Фестиваль «Книжковий Арсенал» оголосив програму

Тоді ж, у понеділок, ДУС провело жеребкування кандидатів до конкурсної комісії від громадських організацій культури, як того вимагає закон. Усього активісти культури подали понад сотню кандидатів до комісії, з яких шляхом жеребкування було обрано трьох: Юлію Ковтун та Ларису Гриджук від ГО "Міжнародна організація "Івано-Франківське земляцтво" і Василя Романчишина від Київського обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки. Свої застереження щодо процедури жеребкування та відповідності критеріям допущених до жеребкування організацій Мистецький арсенал висловив ДУС у листі.

Повідомляється, що перше засідання конкурсної комісії очікується 24 червня 2021 року.

У пресслужбі нагадали, що конкурс на посаду директора було оголошено 14 травня згідно із Законом України "Про культуру" — за два місяці до завершення каденції чинної очільниці інституції Олесі Островської-Лютої. Строк проведення конкурсу — не більше двох місяців із дня оголошення.

До участі в конкурсі запрошувались особи, що мають вищу освіту, стаж роботи у сфері культури не менше трьох років та досвід роботи на керівних посадах в інших сферах не менше трьох років, володіють державною мовою.

Мистецький арсенал є флагманською українською інституцією культури, яка у своїй діяльності інтегрує різні види мистецтва – від сучасного мистецтва, нової музики й театру до літератури та музейної справи. Головною будівлею інституції є Старий арсенал – пам’ятка історії та архітектури національного значення загальною площею понад 60 тис. метрів. Загалом Національний комплекс займає площу понад 10 гектарів, окрім Старого арсеналу, включає в себе частину історичних оборонних валів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-