Мистецький фестиваль «Ї» зібрав відомих літераторів та музичні гурти

Мистецький фестиваль «Ї» зібрав відомих літераторів та музичні гурти

Укрінформ
П’ять днів триватиме у Тернополі головна мистецька подія року – фестиваль «Ї», організатори якого запросили до обласного центру знаних письменників з України та зарубіжжя, відомих літераторів, низку музичних гуртів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Такий фестиваль вже проводимо увосьме. Правда, торік через пандемію перенесли його на травень цього року, але лише зараз, із дотриманням усіх протиепідемічних вимог змогли організувати такий масштабний мистецький захід. Для нього у Тернополі вибрали кілька локацій, де відбуватимуться цікаві літературні, музичні та кінематографічно-театральні акції. Сьогоднішній, перший день фестивалю, розпочинаємо диспутами тернопільських письменників у бібліотеці «Літературне Тернопілля». А завтра у нас – Кінодень з відкритим переглядом сучасних українських фільмів у Палаці Кіно», – сказав кореспонденту агентства директор мистецького фестивалю «Ї» Юрій Матевощук.

Читайте також: На Миколаївщині уперше проведуть фестиваль «Koblevo Freedom Fest»

За його словами, серед гостей фестивалю – понад 30 відомих українських письменників. Зокрема, Олександр Ірванець, Юрій Іздрик, брати Капранови, Юрій Андрухович, Андрій Любка, Тарас Прохасько, Мар’яна Савка та інші визнані майстри слова, які візьмуть участь у презентації своїх нових творів, поетичних марафонах, авторських проєктах.

Щодо музичної складової фесту, то вона буде насичена виступами таких відомих гуртів, як "Джевелін", "Лінія Маннергейма", "Shadazz", "Lit.Core", "Vivienne Mort","Kalush".

Як повідомляло агентство, мистецький фестиваль “Ї” – одна з провідних культурних подій в Україні. Кількаденна мистецько-музична імпреза, починаючи із 2013 року, щоразу поєднує різні креативні індустрії у сфері культури. Це – література, видавнича галузь, популяризація української книги, музичного, художнього мистецтва, кінематографу та фотографії. Зустрічі, диспути, відкриті презентації і перегляд авторських проєктів спрямовані на промоцію й розвиток мистецтва та культури в Україні.

Фото: facebook.com/festji

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-