МКІП планує заходи до 300-річчя від дня народження Сковороди

МКІП планує заходи до 300-річчя від дня народження Сковороди

Укрінформ
У Міністерстві культури та інформаційної політики формують план заходів із відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Фейсбуці.

"Планувати і готуватись краще завчасно. Сьогодні пройшла зустріч із оргкомітетом з приводу 300-річчя з Дня народження Григорія Савича Сковороди. Сам ювілей відбудеться у грудні 2022-го. Проте напрацьованих ідей маємо чимало: обговорили різноформатні можливості", - написав Ткаченко.

Він зазначив, що серед озвученого від ОДА регіонів, освітніх та наукових закладів: реставрація музею Сковороди в Харківській області, ремонт Лохвицького краєзнавчого музею, видання повного зібрання творів Сковороди. Також у діджиталі: запуск сайту про мандрівного філософа. За словами міністра, список щеи формується, і це лише попередні пропозиції, які можуть бути включені до плану.

"Наразі скажу: за такою ініціативністю громад, відзначення ювілею пройде із користю і для просвітництва, і для інфраструктури. Григорій Савич Сковорода дійсно видатна особистість для української історії та гуманітаристики", - написав міністр.

Читайте також: Музей Сковороди планують внести в програму «Велика реставрація» - ЗМІ

Ткаченко висловив упевненість, що, об’єднавши зусилля між залученими територіальними громадами та ОДА та за сприяння місцевої влади, все ж таки вдасться реалізувати відзначення видатного українського поета та філософа на належному рівні.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила постанову "Про відзначення 300-річчя від дня народження Григорія Савича Сковороди" (№4084).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-