Виставку білоруських художників у Мистецькому арсеналі тепер можна відвідати онлайн

Виставку білоруських художників у Мистецькому арсеналі тепер можна відвідати онлайн

Укрінформ
Майже 50 робіт білоруських художників і художниць в експозиції виставки «Кожны дзень. Мистецтво. Солідарність. Спротив» тепер можна роздивитися онлайн та безкоштовно, відвідавши 3D-тур виставкою.

Про це повідомили Укрінформу у пресслужбі Мистецького арсеналу.

«Наразі віртуальний тур містить аудіогід українською мовою, що розповідає про виставку через десять термінів глосарію цього проєкту, а також через окремі художні роботи. Аудіогід начитав бренд-войс Мистецького арсеналу, відомий теле- і радіожурналіст Вадим Карп’як», - ідеться в повідомленні.

Відвідати 3D-тур можна тут.

Читайте також: Український інститут оголосив другий конкурс програми підтримки виставкових проєктів за кордоном

Як зазначається, незабаром глядачам 3D-туру будуть доступні до перегляду відеороботи, представлені на виставці, відеофіксація інсталяцій та кураторський опис мистецьких робіт. Віртуальний тур виставкою англійською та білоруською мовами готується до публікації для іноземної громадськості — білорусів, які не мають змоги відвідати виставку офлайн. 3D-тур виставкою розроблено компанією Trip VR.

У пресслужбі зауважили, що виставка «Кожны дзень. Мистецтво. Солідарність. Спротив» мала відкритися для відвідувачів у День Волі в Білорусі, 25 березня. Однак, через посилення карантинних обмежень презентація виставкового проєкту була перенесена онлайн.

Найближча онлайн-подія відбудеться 10 квітня о 15:00 - День неспішного мистецтва в Мистецькому арсеналі. Учасники та учасниці заходу зможуть роздивитися та обговорити кілька витворів мистецтва з виставки «Кожны дзень. Мистецтво. Солідарність. Спротив». Зареєструватися на подію можна тут.

Читайте також: У Сінгапурі відкрилась віртуальна виставка українського монументаліста Романа Мініна

Виставка «Кожны дзень. Мистецтво. Солідарність. Спротив» є зрізом сучасного білоруського мистецтва, яке створює та проявляє актуальні форми взаємодії, опору, колективності й майбутнього, яке практикується вже сьогодні — кожний день.

Співкураторами проєкту стали шість білоруських митців і дослідників: Алєксєй Борісьонок, Андрей Дурейка, Марина Напрушкіна, Максім Тимінько, Антаніна Стєбур, Сєргєй Шабохін.

Виставковий проєкт реалізується за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Партнери проєкту: Представництво Фонду Конрада Аденауера в Україні, Представництво Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Києві, Регіональний офіс Фонду ім. Фрідріха Еберта «Діалог Східна Європа», Представництво «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні та Білорусі, Представництво Фонду Ганса Зайделя в Україні, Білоруський фонд культурної солідарності.

Фото: artarsenal.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-