Справа Стуса: Ткаченко прокоментував рішення суду про книгу Кіпіані

Справа Стуса: Ткаченко прокоментував рішення суду про книгу Кіпіані

Укрінформ
Рішення суду щодо зняття заборони на розповсюдження книги «Справа Василя Стуса» авторства Вахтанга Кіпіані є повністю законним.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі.

"Рішення апеляційного суду про зняття заборони на розповсюдження книги «Справа Василя Стуса» авторства Вахтанга Кіпіані вважаю повністю законним, цілком логічним і справедливим. Нагадаю, у жовтні минулого року Дарницький райсуд Києва зобов’язав видалити з книги Кіпіані згадки про кума Путіна Медведчука, який був адвокатом поета. Більше того, суд заборонив поширення накладу книги", - зазначив Ткаченко.

За його словами, таке рішення суду спрацювало лише на користь Україні. Він зазначив, що попит на книгу різко зріс, а видавництва ініціювали друк нових примірників. "Я був одним з тих, хто також розповсюджував вже заборонену «Справу Василя Стуса»", - написав Ткаченко.

Читайте також: Медведчук не прийшов у суд, що розглядає апеляцію на заборону книги Кіпіані

Він додав, що «історія Медведчука як частки пропагандистсько-тоталітарної системи Радянського союзу має бути почута не лише в Україні, але і у світі», бо правду з історії не викреслиш.

Як повідомлялося, Київський апеляційний суд 19 березня скасував рішення Дарницького районного суду Києва про заборону поширення книги журналіста Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса".

Дарницький районний суд Києва 19 жовтня 2020 року частково задовольнив позов народного депутата Віктора Медведчука проти видавництва Vivat та історика і журналіста Вахтанга Кіпіані про заборону видання і поширення книги «Справа Василя Стуса».

Зокрема, суд визнав недостовірними деякі фрази, наведені у книзі, і зобов’язав видалити їх, а також заборонити розповсюджувати надрукований тираж книги та подальше її тиражування до усунення фраз, що містять інформацію про Медведчука.

Також суд ухвалив заборонити Кіпіані та видавництву поширення пов’язаної з книгою інформації у пресі, на радіо, телебаченні, в інтернеті та інших ЗМІ.

"Справа Василя Стуса" вийшла у видавництві Vivat у 2019 році. Книга містить документи з архіву колишнього КДБ УРСР про резонансну справу поета Василя Стуса, покази свідків, листи поета з тюрми, спогади його рідних і друзів.

Медведчук був призначений державним адвокатом Стуса, коли його у 1980 році заарештували вдруге.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-