Уряд погодив надання національного статусу Миколаївському театру драми та музкомедії

Уряд погодив надання національного статусу Миколаївському театру драми та музкомедії

Укрінформ
Кабінет Міністрів України погодив указ Президента про надання Миколаївському академічному українському театру драми та музичної комедії статусу національного.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідний проєкт указу Президента було схвалено на черговому засідання КМУ.

“З метою підтримки і розвитку українського театрального мистецтва та враховуючи вагомий внесок Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії у справу національного культурного відродження постановляю: надати Миколаївському академічному українському театру драми та музичної комедії статус національного та надалі іменувати його — Миколаївський національний академічний український театр драми та музичної комедії”, - йдеться у проєкті указу.

У пояснювальній записці до документа повідомляється, що театр є провідним мистецьким центром, де відбувається найголовніші події та свята. Театр активний учасник Міжнародних та Всеукраїнських фестивалів та конкурсів, в репертуарі театру понад 60 вистав, щороку проводяться 14 прем'єрних вистав на великій і малій сцені.

Також театр неодноразово здобував золоту нагороду “Визнання року”.

Читайте також: Виставу для людей із вадами слуху вперше показали в Луганському театрі

Зазначається, що станом на сьогодні заклад не отримав статус національного, що блокує  професійний розвиток закладу та творчого колективу, перешкоджає досягненню найвищих результатів діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-