Лавренчук: Попри все братиму участь у конкурсі за посаду керівника Одеської опери

Лавренчук: Попри все братиму участь у конкурсі за посаду керівника Одеської опери

Ексклюзив
Укрінформ
Головний режисер Одеського національного академічного театру опери та балету Євген Лавренчук готовий брати участь у відбірковому конкурсі за посаду його генерального директора - художнього керівника.

Про це Лавренчук розповів у розмові з кореспондентом Укрінформу.

"Вважаю, що маю відповідну професійну кваліфікацію і набув достатнього досвіду, щоб очолити театр і забезпечити успішний творчий розвиток. Тому братиму участь у конкурсі за посаду гендиректора - художнього керівника. Хоч, очевидно, на той час уже не буду головним режисером Одеської опери", - зазначив Лавренчук. За його словами, нинішня напружена ситуація в театрі, власне, й виникла через те, що минулої осені "заявив про готовність і бажання брати участь у конкурсі".

Головний режисер зауважив, що "з боку адміністрації театру не було наведено обгрунтованих підстав для непродовження з ним контракту. Навряд чи можна вважати аргументами й оприлюднені 2 березня у пресрелізі театру скани деяких документів, так само я не побачив серед них документа за підписом гендиректорки Надії Бабич".

Читайте також: Євген Лавренчук, головний режисер Одеського національного академічного театру опери та балету

Відповідаючи на запитання Укрінформу про те, чи продовжить адміністрація театру контракт з іншими режисерами, Лавренчук зауважив, що спеціально цим не цікавився, але відомо, що свого часу також було "попереджено про непродовження контракту одного з моїх колег - талановитого режисера Антона Литвинова".

Торкнувшись оприлюднених на сайті театру сканів документів, які свідчать про судовий позов Українського культурного фонду до заснованої ним організації "Благодійний фонд Одеської національної опери", головний режисер театру пояснив: "Позов пов'язаний з тим, що не вдалось своєчасно реалізувати проєкт "Український інклюзивний хор та оркестр". Тож у суді було укладено угоду, і двісті тисяч гривень із понад семисот тисяч Українському культурному фонду вже повернуто, а решту буде повернуто згідно з погодженим графіком".

Лавренчук указав, що хтось із представників адміністрації театру виставив і цей факт як одну з підстав для непродовження контракту, хоча заснований ним благодійний фонд не є структурною одиницею театру, а самостійною юридичною особою. А те, що судовий позов потрапив у чужі руки, можна вважати перехопленням кореспонденції.

Читайте також: Шевченківський комітет виступив на підтримку головного режисера Одеської опери

Головний режисер Одеської опери додав, що звернувся за юридичною підтримкою до адвоката, який відстежує хід розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом вчиненого у грудні замаху на його життя.

Варто зазначити, що у відділі комунікацій ГУ НПУ в області повідомили Укрінформу, що кримінальне провадження відкрито за ознаками ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу. Розслідування злочину триває.

Як повідомлялося, невдовзі збігає термін контракту з нинішньою директоркою Одеської опери Надією Бабич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-