В Україні стартували зйомки кінодрами

В Україні стартували зйомки кінодрами "Дім за склом"

Фото
Укрінформ
Розпочалися зйомки повнометражного фільму "Дім за склом" режисера та сценариста Тараса Дроня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

«Виробництво картини здійснює кінокомпанія "Директорія Кіно" за підтримки Державного агентства України з питань кіно та у співпраці з компанією "Сучасне Українське Кіно". Головну роль у картині виконує Ірина Веренич-Островська. Вона грає Вікторію — маму дівчини, яка зникає під час святкування шкільного випускного вечора», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Вікторія — ділова жінка, в житті якої все ідеально: від порядку вдома до чітко збудованого статусу в суспільстві. Однак існує підозра, що її донька займається незаконним розповсюдженням наркотиків. Аби не заплямувати репутацію, жінка розпочинає пошуки у власний спосіб. Вікторія навідріз відмовляється вірити припущенням слідства, а надто -  особливо своєму колишньому чоловікові, якого вважає невдахою і справжньою причиною зникнення.

Перший знімальний день пройшов у селі Циблі Бориспільського району, де команда фільму знайшла незвичну локацію — затоплену церкву. Частину фільму зніматимуть у місті Українка, частину — в Києві.

Читайте також: Український онлайн-стенд почав роботу на Berlinale

Співавтором сценарію картини є Якуб Присак, оператор-постановник — Олександр Поздняков, художниця - постановниця — Марія Островська, звукорежисер — Сергій Степанський. Продюсери фільму — Ігор Савиченко та Валерія Сочивець.

Кінопроєкт стрічки "Дім за склом" став одним із переможців Чотирнадцятого конкурсного відбору Держкіно. Загальний бюджет картини — 25 млн 062 тис. 650 грн., з яких 20 млн — державна фінансова підтримка. Фільм знімається на 35 мм плівку, команда планує завершити його виробництво наприкінці 2021 року.

Читайте також: У Штатах оголосили переможців кінопремії «Золотий глобус-2021»

Прем'єра фільму "Дім за склом" запланована на осінь 2022 року.

Як нагадали в Держкіно, 2020 року картина Тараса Дроня "Із зав’язаними очима" перемогла в конкурсі Competition 1-2 Варшавського міжнародного кінофестивалю.

Фото Олени Івашкіної

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-