У США готуються оголосити переможців кінопремії «Золотий глобус-2021»

У США готуються оголосити переможців кінопремії «Золотий глобус-2021»

Укрінформ
Організатори престижної американської кінопремії «Золотий глобус» у неділю готуються оголосити переможців 78-ї церемонії у 25 представлених номінаціях.

Сам захід проведуть у віртуальному форматі з онлайн-трансляцією з Нью-Йорка та Лос-Анджелеса, передає власний кореспондент Укрінформу.

Ці два міста обрані невипадково. Таким чином організатори хочуть об’єднати Америку «від узбережжя до узбережжя» у найскладніший для кіноіндустрії рік пандемії. Церемонію вестимуть американські акторки комедійного жанру Елізабет «Тіна» Фей - з атлантичного узбережжя, а також Емі Мередіт Полер – у місті, що омиває Тихий океан.

Читайте також: Оголосили номінантів на кінопремію «Золотий глобус»

Очікується, що на додаток до 25 представлених цього року номінацій, будуть вручені додаткові нагороди. Так, видатна голлівудська акторка Джейн Фонда отримає премію Сессіля Блаунта де Мілля, а сценарист та режисер Норман Лір буде нагороджений премією Керол Бернет.

Нагадаємо: американська кінопремія «Золотий глобус» (Golden Globe) присуджується Голлівудською асоціацією іноземної преси з 1944 року за повнометражні кінострічки, а також серіали та телевізійні фільми.

Зазвичай церемонія «Золотого глобуса» розпочинає сезон престижних нагород у кіно- й телеіндустрії. За традицією, нагородження відбувається за результатами голосування провідних журналістів, які спеціалізуються на тематиці Голлівуду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-