В Ужгороді відкрили фотовиставку про старовинні дерев'яні церкви

В Ужгороді відкрили фотовиставку про старовинні дерев'яні церкви

Фото
Укрінформ
В Ужгородському скансені відкрили масштабну мистецьку фотовиставку “Дерев'яні скарби”, присвячену старовинним церквам України та Польщі.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу директор Агентства регіонального розвитку "Закарпаття" Михайло Данканич.

Він зазначив, що проєкт "Дерев'яні церкви - приховані скарби спільного туристичного регіону Карпат" охоплює 20 храмів Закарпаття та Подкарпатського воєводства у Польщі. Протягом року над проєктом працювали 10 фотографів: Томаш Міхалські, Крістіан Клисевіч, Марек Кузіемскі, Томаш Міелнік та Аліця Мруз із Польщі та Олег Хававчак, Сергій Денисенко, Юрій Крилівець, Роберт Довганич та фотокор Укрінформу Сергій Гудак від України.

Відкриття фотовиставки Wooden Treasure в Ужгороді / Фото: Сергій Гудак, Укрінформ

За словами Данканича, виставка працюватиме до 10 березня 2021 року в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту, потім фотороботи можна буде переглянути в атріумі будівлі Закарпатської облради. Згодом фотографії церков будуть розміщені на окремому вебресурсі з вільним доступом для широкого загалу, аби кожен зміг насолодитися красою дерев'яних церков.

Читайте також: У Львівській ОДА заявляють про «критичну ситуацію» зі Свірзьким замком

Проєкт реалізується в межах CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine 2014-2020 за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Як повідомляв Укрінформ, а Закарпатті цьогоріч почнуть консервацію руїн чотирьох замків. Роботи проводитимуть за грантовим проєктом, який підготувало Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва "Закарпаття".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-