Фестиваль «Дні Вишеградського Кіно» відбудеться 8–11 жовтня в Києві

Фестиваль «Дні Вишеградського Кіно» відбудеться 8–11 жовтня в Києві

Укрінформ
У київському кінотеатрі «Жовтень» 8-11 жовтня вдруге відбудеться фестиваль «Дні Вишеградського Кіно».

Про це повідомляє пресслужба Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість», який є організатором заходу, передає Укрінформ.

«Цього року у програмі зібрано 11 кінофільмів з регіону Вишеградської групи — Польщі, Чехії, Угорщини і Словаччини, що будуть представлені режисерами у форматі Q&A», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, це фільми «Зея», реж. Роберт Глінскі (Польща); «Слуги», Іван Остроховськи (Словаччина, Румунія); «Чорний Мерседес», Януш Маєвський (Польща); «Панк не закінчується», Юрай Шлаука (Словаччина); «Шарлатан», Аґнєшка Голланд (Чехія, Ірландія, Словаччина, Польща); « Валан», Бела Багота (Угорщина); «Ікар», Мацей Пєпшиця (Польща); «Готуй, ї**, вбивай», Міра Форнай (Чехія); «Ті, що залишилися», Барнабаш Тот (Угорщина); «Гавел», Славек Горак (Чехія); «Піт», Магнус фон Хорн (Чехія).

Також у межах «Днів Вишеградського Кіно» відбудуться онлайн круглий стіл з представниками культурних інституцій країн-учасниць на тему «Копродукція українського контенту з країнами Вишеградської четвірки», виставка від Чеського центру у Києві «Чеські жінки в кіно» та серія онлайн майстер-класів.

Розклад показів можна знайти за посиланням, а придбати квитки - на сайті кінотеатру "Жовтень".

Читайте також: Оголосили номінантів на третю національну премію кінокритиків “Кіноколо”

«Дні Вишеградського Кіно» - це тиждень показів сучасних фільмів з регіону Вишеградської групи — угрупування чотирьох центральноєвропейських країн: Польщі, Чехії, Угорщини і Словаччини. 2020-2021 Республіка Польща головує у Вишеградській Групі, саме тому програма має акцент на польському кіно.

Проєкт фінансується Міжнародним Вишеградським фондом, а також співфінансується урядами Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини через Вишеградські гранти від Міжнародного Вишеградського фонду. Місія фонду - просування ідей щодо сталого регіонального співробітництва в Центральній Європі. Програмна добірка фестивалю створена за сприяння Польського інституту кіно, Словацького інституту кінематографії, Чеського кінофонду та Угорського національного кіно фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-