Time назвав 100 найвпливовіших жінок століття

Time назвав 100 найвпливовіших жінок століття

Фото
Укрінформ
Американський журнал Time представив обкладинки із сотнею «Жінок року», які, за версією видання, стали найвпливовішими за останнє сторіччя.

Про це видання повідомило в Instagram.

«Представлення проєкту «100 жінок року» - це шанс розповісти про впливових жінок, які так часто залишалися на другому плані в силу історичних причин. Щоб відзначити роль цих жінок, ми взялися за історичний проєкт: обрали жінку чи групу жінок, які представляють кожен рік в період з 1920 по 2019-й, а потім створили обкладинку журналу Time для них. Кожна обкладинка є наочною ілюстрацією того періоду, яка її представляє», - йдеться у дописі.

Як зазначається на сайті видання, 72 роки журнал обирав «Чоловіка року», і лише в 1999 році було прийнято рішення змінити назву рейтингу на «Людина року», що дозволило включати в список жінок.

Однак попри це найчастіше звання здобував все одно чоловік.

У рамках проєкту видання представило 89 нових обкладинок. Ще 11 прикрасили жінки, які раніше вже оголошувалися «Людиною року». «100 імен у цьому проєкті є результатом багатомісячної роботи, яка почалася зі списку з 600 номінацій, складеного співробітниками Time - фахівцями у цій сфері, нашим креативним партнером, режисером Альмою Харель і комітетом відомих жінок з різних сфер», - розповідають творці проєкту.

Читайте також: Грета Тунберг стала “Людиною року” за версією Time

У рейтингу видання відзначило таких видатних жінок, як британська королева Єлизавета II і принцеса Діана, мексиканська художниця Фріда Кало, американська кіноактриса Мерилін Монро, колишня перша леді США Мішель Обама, американські співачки Мадонна і Бейонсе, еко-активістка Грета Тунберг, американська комедіантка та ведуча Еллен Дедженерес, американська письменниця Амелія Ерхарт та багато інших.

Фото: Time

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-