У Києві покажуть короткометражний фільм про ОУН

У Києві покажуть короткометражний фільм про ОУН

Укрінформ
Короткометражний фільм про бійців УВО-ОУН “Незламні” незабаром покажуть у Києві.

Про це повідомляє Український інститут національної пам’яті.

“Показ відбудеться 16 жовтня о 19:00 в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану. У показі візьме участь співавтор фільму, директор з виробництва Уляна Греділь”, - ідеться в повідомленні.

“Незламні” - це короткометражний художній історико-документальний фільм, знятий на основі реальних подій у місті Городку на Львівщині 1932 року.

У результаті І Світової війни у Галичині знову господарює польський уряд, ліквідовуються українські установи, зачиняються українські читальні та школи, спустошуються українські села. Містами та селами котиться уся ненависть польського загарбника – пацифікація, а з нею злидні, голод, смерть. Та вихід є. “Здобудем волю Україні або ж згинемо у боротьбі за неї”, - з’являються вони – незламні.

Група бійців УВО-ОУН (Української Військової Організації та Організації Українських Націоналістів) здійснює напад на польське поштове відділення у провінційному містечку для експропріації коштів, з метою використати їх на користь боротьби проти польського гніту над українським населенням Галичини.

Читайте також: ОУН передали документи про вбивство Коновальця

На головних героїв Василя Біласа, Дмитра Данилишина, Володимира Старика та Юрка Березинського чекають нелегкі випробування, виклики долі та зустрічі віч-на-віч із ворогом. Ризик, зазирання смерті у вічі, авантюри та зрада, а все заради одного – аби розворушити тут темні українські маси.

Режисер фільму – о. Михайло Греділь.

Вхід на показ вільний, але оскільки приміщення може не вмістити всіх охочих, треба попередньо зареєструватися.

Організатори заходу - Український інститут національної пам'яті спільно з Національним меморіальним комплексом Героїв Небесної Сотні - Музей Революції Гідності та ГО “Апостольська Чота”.

Фото: dniprograd.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-