На Житомирщині знімають фільм про Поліську Січ

На Житомирщині знімають фільм про Поліську Січ

Укрінформ
На Житомирщині знімають фільм-дослідження «Поліська Січ», який презентують цьогоріч.

Про це інформує Житомирська облдержадміністрація.

«У 2019 році вийде документальний фільм-дослідження «Поліська Січ».

Проєкт стрічки є одним з переможців грантової підтримки від Житомирської ОДА у 2019 році. Авторами ініціативи є Відокремлений підрозділ молодіжної організації ПЛАСТ – Національна скаутська організація України в Житомирській області «Житомирська округа»», - йдеться у повідомленні.

Нині зйомки стрічки проходять в архівних установах, а вже незабаром команда вирушить в Олевський район. Саме на місці, де проходили важливі події тих днів, будуть відзняті сцени з історичною реконструкцією.

Як зауважив один із авторів проєкту Максим Швець, фільм має на меті привернути увагу до маловідомих сторінок історії. Зокрема, шкільні підручники пишуть про Поліську Січ і Тараса Бульбу-Боровця, але мало кому відомо, що події тих днів проходили на території Житомирщини.

Читайте також: "Це — справа усього мого життя": Лозниця зніме фільм про Бабин Яр

Зазначається, що на зйомки фільму спрямовано 80 тис. грн.

Олевська республіка – локальне державне утворення, що проіснувало в Олевському районі Житомирщини з серпня до листопада 1941 року.

Тарас Боровець (псевдонім Бульба) – діяч українського повстанського руху в роки Другої світової війни, засновник УПА "Поліська Січ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-