Вийшов офіційний трейлер історичного трилера

Вийшов офіційний трейлер історичного трилера "Ціна правди" про Голодомор

Відео
Укрінформ
Держкіно презентує трейлер фільму "Ціна правди" Аґнєшки Голланд, що розповідає історію про журналіста Ґарета Джонса, який у 1933 році вирушив до Радянського Союзу, щоб викрити правду про злочини сталінського режиму та Голодомор в Україні.

Як повідомляє пресслужба агентства, трейлер розміщено на YouTube-каналі Держкіно.

"У широкий прокат фільм вийде 28 листопада", - ідеться в пресрелізі.

Як зазначається, раніше глядачам було презентовано фрагмент фільму, ексклюзивно опублікований виданням Variety.

Виробництво стрічки здійснене спільно Україною (Kinorob за підтримки Державного агентства України з питань кіно), Польщею (Film Produkcja за підтримки Polish Film Institute) та Великою Британією (Jones Boy Film).

Консультантом проєкту став Тімоті Снайдер - американський історик та письменник, професор Єльського університету - який у своїй монографії “Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним” обґрунтував тезу про те, що радянський та нацистський режими знищили близько 14 млн мешканців на території України, Польщі, Білорусі, Прибалтики та в західних областях Росії.

Фільм знімали в Україні, Польщі та Шотландії. В Україні зйомки проходили у Харкові, на найбільшій площі Європи, яку на деякий час спеціально закрили для жителів та гостей міста.

Днями фільм отримав головну нагороду 44-го Фестивалю польських художніх фільмів "Золоті Леви". Крім того, художник-постановник стрічки Гжегож Піонтковскі отримав спеціальний приз за найкращий продакшн-дизайн.

Читайте також: Фільм “Mr. Jones” про Голодомор переміг на кінофестивалі в Польщі

Автор сценарію фільму - Андреа Халупа.

Продюсери - Клаудія Смея, Станіслав Дзідзіч, Єгор Олесов, Ангус Ламонт, Андреа Халупа.

У ролях: Джеймс Нортон, Ванесса Кірбі, Пітер Сарсгаард, Джозеф Моул, Кеннет Кренем, Яків Ткаченко, Олег Драч, Володимир Федорук, Анна Шайдюк, Анастасія Чала, Аліна Ковальська.

Дистриб’ютори - MMD UA та FILM.UA Distribution.

Промокампанія фільму в Україні базується на масштабному соціально-просвітницькому проєкті компанії FILM.UA Group, метою якого є популяризація персони Ґарета Джонса в Україні і світі та збереження пам’яті про Голодомор в Україні 1932-1933 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-