Київський фестиваль театрів ляльок «pUp.pet» представить вистави з 18 країн

Київський фестиваль театрів ляльок «pUp.pet» представить вистави з 18 країн

Укрінформ
У Києві 5 - 9 жовтня проходитиме один із наймасштабніших в Європі та найбільший серед фестивалів театрів ляльок України - IIІ Київський міжнародний фестиваль театрів ляльок «pUp.pet».

Київський міжнародний фестиваль театрів ляльок «pUp.pet» представить найкращі вистави з 18 країн. Про це повідомили у Департаменті культури КМДА.

"Фестиваль збере в столиці України учасників із 18 країн світу. Зі своїми найкращими виставами до Києва приїдуть театральні колективи Білорусі, Бельгії, Грузії, Ірану, Іспанії, Італії, Китаю, Колумбії, Литви, Німеччини, Польщі, Сербії, Угорщини, України, Франції, Хорватії, Швеції та Японії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кияни та гості столиці зможуть переглянути понад 20 вистав. Покази відбуватимуться на сценах чотирьох театрів: Київського академічного театру ляльок, Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва, Київського муніципального академічного театру ляльок на Лівому березі Дніпра та Київського академічного театру юного глядача на Липках. Відбудуться також безкоштовні покази вуличних лялькових шоу театрів Італії та Японії.

Як повідомляє КМДА, фестиваль стартуватиме у суботу, 5 жовтня, о 19:00 театралізованим парадом за маршрутом «Європейська площа – Київська міська державна адміністрація». Святковою ходою Хрещатиком пройдуть театральні колективи-учасники фестивалю, міжнародні делегації посольств країн-учасниць, представники громадських об’єднань, школярі, молодь, вихованці позашкільних навчальних закладів, студенти вищих мистецьких закладів освіти, працівники театрів Києва та активісти громадського життя столиці.

Читайте також: На Вінниччині відбудеться фестиваль на честь поета-політв’язня Мельничука

Також учасниками параду будуть ляльки та улюблені герої із дитячих і дорослих вистав, а очолюватиме святковий кортеж велетенський чотириметровий «Замок на горі» – символ щорічного об’єднання лялькарів світу. Постановник театралізованого параду-відкриття – Микола Коваль – художній керівник шоу-балету «Va-bank», хореограф-постановник «Студії Дизель-шоу».

Фінальною точкою маршруту параду стане Київська міська державна адміністрація. Зазначається, що о 20:00 там відбудеться грандіозна шоу-програма, представлення колективів-учасників.

Організатори фестивалю: ТВЗК Київський академічний театр ляльок, Громадська організація «Український центр Міжнародної спілки діячів театру ляльок «УНІМА-УКРАЇНА». За підтримки Департаменту культури КМДА.

Фото: akadempuppet.kiev.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-