Тридцять країн та 250 зустрічей: у Львові стартує BookForum

Тридцять країн та 250 зустрічей: у Львові стартує BookForum

Укрінформ
У Львові з 18 по 22 вересня розгорнеться грандіозне Свято Книги, яке вже 26-й рік поспіль відкриває любителям літератури нові імена, нові твори, нові захопливі події та зустрічі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Під час фестивалю місто перетвориться на справжній літературний карнавал, адже події BookForum охоплять понад 30 локацій»,- розповів під час брифінгу заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

За його словами, в дні Форуму до міста приїдуть десятки відомих зарубіжних письменників, журналістів і дуже важливо донести до них, що багато українців досі незаконно перебувають у російських тюрмах. Про це розповідатиме нещодавно визволений в’язень Кремля Олег Сенцов.

Фокусна тема 26 BookForum — назва однієї з поем Грицька Чубая - «Відшукування причетного». На ній базується ціла програма.

В рамках імпрези буде діяти 250 дискусійних майданчиків. Обговорюватимуться як суспільно важливі теми - економіка, політика, так і вузькоспеціалізовані, зокрема, проблематика перекладу.

Читайте також: Форум Видавців: 20 новинок художньої літератури

Серед почесних гостей 26 BookForum: Арундаті Рой — індійська екофеміністська письменниця, яка пише англійською, активістка з питань соціальної справедливості й економічної нерівності, противниця неоліберальної глобалізації.

Відвідають подію азербайджанський письменник та журналіст, лауреат літературних конкурсів, автор світового бестселеру «Солодка сіль Босфору» Ельчін Сафарлі, вірменська письменниця, яка пише у жанрі магічного реалізму та фентезі Мар’ям Петросян. Вона — авторка світового бестселеру «Дім, у якому…». Входить до топ-10 опозиційних російськомовних письменників.

Загалом на фестиваль приїдуть автори з-понад 30 країн світу.

Вперше під час BookForum відбудеться переклад подій на жестову мову: 14 з них для людей, які не чують.

Читайте також: Читаємо нон-фікшн: 15 новинок до Форуму Видавців

Також уже другий рік поспіль BookForum стає майданчиком для знайомств із авторами міжнародної платформи Versopolis. Цього року його відвідають поети з Іспанії, Німеччини, Боснії та Герцеговини. Для європейських авторів BookForum — нагода вийти на новий видавничий ринок і видати свої книжки українською.

Окрім того, BookForum стане однією з локацій «Grand Tour» — 2-річної мандрівки поетів літературними фестивалями Європи. Спеціально до цієї події Німецька академія мови та поезії видала однойменну збірку, до якої увійшли 730 віршів сучасних поетів, серед них і українських — Остапа Сливинського, Галини Крук, Андрія Бондаря та інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-