На ювілейну

На ювілейну "Червону руту" до Чернівців приїде майже тисяча учасників

Афіша
Укрінформ
У Чернівцях з 17 по 22 вересня проведуть ювілейний Всеукраїнський музичний фестиваль "Червона рута". На нього запросили майже тисячу учасників з усієї України.

Про це повідомляють на сайті фестивалю.

"З 17 по 22 вересня 2019 р. у Чернівцях відбудеться ювілейний Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики "Червона рута–2019". У ньому візьмуть участь солісти і гурти з кожної області України, переможці відбіркових конкурсів 2019 року та зірки української масової музики. Всього до фінальних змагань було запрошено майже 950 учасників з-поміж 5000, котрих було прослухано по всій Україні впродовж 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Розпочнеться фестиваль у вівторок 17 вересня концертом з програмою "Симфонічний Івасюк" за участю Національного симфонічного оркестру України, джаз-бенду, хору "Чернівці" Чернівецької обласної філармонії та солістів-переможців фестивалю "Червона рута".

З 18 по 21 вересня відбуватимуться конкурси у чотирьох різних жанрах - поп-музики, рок-музики, акустичної музики та українського автентичного фольклору.

В останній фестивальний день, 22 вересня, відбудеться концерт переможців фінальних конкурсів та заключний гала-концерт фестивалю.

Читайте також: Ювілей "Червоної рути" у Чернівцях святкуватимуть тиждень

Окрім того, під час проведення музичного фестивалю проходитиме низка супутніх заходів, пов'язаних з ним — виставки фотографій, екскурсії, театральні вистави, тематичні круглі столи, зустрічі, майстер-класи тощо.

Як відзначають організатори фестивалю, "Червона рута" – єдиний всеукраїнський некомерційний музичний фестиваль. Участь в усіх заходах є безкоштовною, вхід вільний.

Також це – найбільший фестиваль в Україні. І єдиний, що має україномовний статус та критерії оцінки української національної визначеності в музиці.

"Червона рута" – найстаріший фестиваль в Україні, що сформував українську сучасну молодіжну масову музику. 90% зірок відкрито фестивалем. Жоден конкурс чи музичний телепроєкт в Україні не обходиться без учасників та переможців "Червоної рути".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-