Папа Римський закликав світ відмовитися від викопного палива через зміни клімату

Папа Римський закликав світ відмовитися від викопного палива через зміни клімату

Укрінформ
Папа Римський Франциск закликав уряди країн світу вдатися до рішучих кроків з протидії змінам клімату, серед яких відмова від викопного палива.

Відповідну заяву він оприлюднив 1 вересня, повідомляє Радіо Свобода.

Папа оголосив про початок кількох тижнів молитви для християн, щоб привернути увагу до проблеми забруднення та використання природних ресурсів.

"Очільник римо-католицької церкви висловив побажання, щоб люди більше замислювалися над "розважливими або шкідливими" щоденними рішеннями щодо споживання та "егоцентричним" ставленням до світу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Британські екоактивісти погрожують паралізувати роботу аеропорту Хітроу

У заяві Франциска також згадується саміт ООН за збереження клімату, який має відбутися 23 вересня в Нью-Йорку.

На його думку, ця подія є нагодою для урядів «взяти на себе відповідальність і показати політичну волю до рішучих заходів», щоб якомога швидше досягнути нульової позначки викидів парникових газів та обмежити підвищення середньої температури по планеті. Таке обмеження передбачене в Паризькій кліматичній угоді 2015 року.

Читайте також: Екоактивістка перепливла на яхті Атлантичний океан і дісталася до Нью-Йорка

Понтифік назвав забруднення, тривале використання викопного палива, інтенсивну сільськогосподарську експлуатацію та знеліснення серед найбільших причин глобального потепління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-