Африканських слонів заборонили продавати в зоопарки та цирки

Африканських слонів заборонили продавати в зоопарки та цирки

Укрінформ
Понад 180 країн Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (СІТЕС) заборонили експорт слонів з чотирьох африканських країн на інші континенти.

Про це повідомляє DW.

"За відповідну постанову на конференції СІТЕС у Женеві у вівторок, 27 серпня, проголосували 87 делегатів, проти були 29, утрималися 25", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що заборона стосується експорту слонів із Зімбабве, Ботсвани, Намібії і ПАР. Раніше був дозвіл на перевезення тварин в інші регіони, які також є середовищем їхнього існування. Рішення поклало край практиці продажу африканськими країнами слонів в зоопарки та цирки по всьому світу, насамперед у Китай.

Уточнюється, що головним противником заборони на експорт слонів була Зімбабве. За даними організації Pro Wildlife, ця країна з 2012 по 2017 роки продала Китаю не менше 108 дитинчат слонів.

Читайте також: У Сингапурі конфіскували рекордну партію в 9 тонн слонових бивнів

Додамо, що захисники тварин привітали рішення конференції. "Слони високоінтелектуальні і соціальні. Вирвані зі стада тварини залишаються травмованими протягом усього життя, у них розвиваються розлади поведінки, почасти вони помирають рано", - заявила представник Pro Wildlife Даніела Фраєр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-