У Франківську річницю народження Каменяра відзначили читанням творів біля пам'ятника

У Франківську річницю народження Каменяра відзначили читанням творів біля пам'ятника

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську до 163 річниці від дня народження Івана Франка біля пам’ятника Каменяру читали його твори.

Про це повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків на своїй сторінці у Facebook.

«Наше місто назване на честь Івана Франка. Пишаємось цим, тому й постать видатного громадського діяча, письменника, політика вшановуємо урочисто: сьогодні з нагоди 163-ї річниці з дня народження Каменяра поклали квіти до пам'ятника. Опісля - вже традиційні читання творів», - зазначив Марцінків.

У Франківську річницю народження Каменяра відзначили читанням творів / Фото: facebook.com/ruslan.martsinkiv

Також в Івано-Франківську відкрили четвертий конкурс дитячих малюнків «Франковий мотив». У ньому взяли участь діти з Івано-Франківської, Хмельницької, Черкаської областей, а також з Луцька, Херсона, Кам’янець-Подільська та Первомайська.

Як повідомлялося, Іван Франко - видатний український письменник, поет, публіцист, перекладач, учений, громадський і політичний діяч.

Читайте також: У Дрогобичі вручили нагороди переможцям Премії Франка

Народився 27 серпня 1856 року у селі Нагуєвичі на Львівщині. Його вважають одним із перших професійних українських письменників, який заробляв на життя літературною працею. Творчий доробок Франка, написаний українською (більшість текстів), польською, німецькою, російською, болгарською, чеською мовами, налічує, за приблизними оцінками, кілька тисяч творів загальним обсягом понад 100 томів. Усього за життя Франка окремими книгами і брошурами з'явилося понад 220 видань, у тому числі більш ніж 60 збірок його оригінальних і перекладних творів різних жанрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-