Фільм, який поїде від України на “Оскар

Фільм, який поїде від України на “Оскар", назвуть 23 серпня

Укрінформ
Український Оскарівський комітет 23 серпня офіційно оголосить назву фільму-переможця, який цьогоріч представлятиме Україну в боротьбі за премію “Оскар” у категорії “Міжнародний повнометражний фільм”.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі Держкіно.

Вірогідно, ідеться про стрічку “Додому” режисера Нарімана Алієва, оскільки цьогоріч вона єдина була представлена на участь у національному відборі.

“Проте процедуру відбору, відповідно до якої має проводитися голосування членів Українського Оскарівського комітету, має бути дотримано у повному обсязі”, - зауважує голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Як зазначили у пресслужбі, пресконференції за участі представників Державного агентства України з питань кіно, Українського Оскарівського комітету та авторів фільму - претендента від України передуватиме преспоказ фільму-переможця.

Захід відбудеться в кінотеатрі “Жовтень”.

Як повідомляв Укрінформ, драма “Додому” Нарімана Алієва увійшла до числа потенційних номінантів премії Європейської кіноакадемії. Лонг-лист із 46 фільмів опубліковано на сайті European Film Awards.

“Додому” – повнометражний дебют режисера Нарімана Алієва. За сюжетом, у кримського татарина Мустафи помирає його первісток. Батько приїжджає до Києва, куди його два сини поїхали після анексії Криму, аби повернути молодшого сина додому, а старшого поховати на батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями. Головні ролі у стрічці виконали Ахтем Сеітаблаєв та Ремзі Білялов. Продюсер стрічки - Володимир Яценко (“Дике поле”).

Читайте також: Український фільм “Додому” потрапив у лонг-ліст “європейського Оскара”

Світова прем'єра фільму відбулася у конкурсній програмі “Особливий погляд” Каннського кінофестивалю. В Україні фільм було вперше показано в міжнародній конкурсній програмі Одеського кінофестивалю, де “Додому” виборов Гран-прі – “Золотого Дюка”, який присуджується за результатами глядацького голосування.

В український прокат “Додому” вийде 7 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-