У Відні пройшов епатажний

У Відні пройшов епатажний "Бал життя"

Фото, відео
Укрінформ
У столиці Австрії в ніч на неділю пройшов 26-й "Бал життя" (Life Ball), який є одним з найбільших в Європі благодійних заходів на підтримку осіб з ВІЛ-інфекцією чи СНІД.

Урочисте відкриття цього яскравого та епатажного балу вже традиційно пройшло на площі перед Віденською ратушею, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Бал життя" вперше був проведений у 1993 році організацією "AIDS LIFE", заснованою Гері Кеслером та його хворим на СНІД другом Торгом Петросяном, який і пережив лише той перший бал. Подія, яка планувалася як разова, отримала велику зацікавленість і в подальшому стала проводитися на щорічній основі.

У Відні пройшов епатажний "Бал життя" / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Мерія Відня безкоштовно надає Ратушу для проведення заходу, основною метою якого було зібрання коштів для боротьби з ВІЛ/СНІД та покращення поінформованості громадськості про захворювання. За весь час існування балу було зібрано близько 30 млн євро та передано міжнародним та національним проектам в країнах з найбільшим поширенням ВІЛ/СНІД.

Відкриття балу завжди проходить за участь відомих представників моди, шоу-бізнесу, індустрії розваг, а також політиків.

За своєю суттю "Бал життя" мало схожий на традиційні віденські бали і більше нагадує карнавал, концерт-вечірку та модне шоу. На сьогоднішній день захід став магнітом для представників ЛГБТ-спільноти та різноманітних фріків.

Відходження нинішнього формату балу від першочергової концепції навіть стало причиною відмови організатора Кеслера, який у 2015 році зізнався про свою ВІЛ-інфікованість, від проведення заходу у 2016 році. За його словами, бал все більше став нагадувати вечірку, а тема ВІЛ/СНІДу призабута.

В травні 2019 року Кесслер заявив, що цьогорічний 26-й "Бал життя" буде останнім. Втім, в мерії Відня вже заявили, що хочуть продовження цього заходу, який, зокрема, притягує тисячі туристів.

Квитки на цьогорічний бал були розкуплені майже відразу після початку продажів. Стандартний квиток коштував 180 євро для відвідувачів, які мають бути одягнуті "елегантно і з шиком". Наполовину дешевше коштував так званий "квиток стилю" - для тих, хто прийде на бал креативно чи екстравагантно одягнутим. Квиток в лаунж зоні у святковому залі Ратуші коштував 550 євро, а на галереї – 990 євро. При цьому, на вході костюми гостей з "квитком стилю" перевіряють на відповідність "дрес-коду" та основній темі балу.

Водночас, через велику популярність та зацікавленість до балу з 2000-х років театралізоване та екстравагантне відкриття балу стали проводить не в самій Ратуші, а на площі перед нею – Rathausplatz. Таким чином, тисячі бажаючих отримали змогу безкоштовно поспостерігати за шоу відкриття. При цьому, з 2007 року австрійський суспільний телерадіомовник ORF став наживо транслювати "Бал життя".

Читайте також: Віденський бал-2019 зібрав 416 тисяч гривень на благодійність

Девіз Life Ball 2019 – "Об’єднані в різноманітті. Йдучи по жовтій цегляній дорозі в напрямку кінця СНІДу", а головна тема - цирк. Сцена перед Ратушею була зроблена у формі шатра цирку, а ведучим програми і, за сумісництвом, "директором цирку" став австрійський співак Томас Нойвірт, більш відомий під жіночим іменем "Кончіта Вурст".

Сама Rathausplatz відкрилася для відвідувачів близько 15.00, а з 19.30 по 21.20 доріжкою до Ратуші пройшли гості: абсолютна більшість з "квитками стилю", радо позуючи перед фотоапаратами та смартфонами величезного натовпу, який зібрався на площі. Далі на площу зайшли клоуни, акробати, маги та жонглери і розпочалася помпезна програма відкриття, після чого бал перемістився в зали та дворики Ратуші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-