"Коронація слова-2019" назвала переможців конкурсу

Укрінформ
19-ий Міжнародний літературний конкурс "Коронація слова" оголосив переможців у чотирьох основних номінаціях: “П’єси”, “Кіносценарії”, “Пісенна лірика” і “Романи”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Численних гостей церемонії, яка проходила в Київській міській державній адміністрації, вітали засновники конкурсу — відомі благодійники Тетяна та Юрій Логуші.

“У залі зібралися автори, твори яких були обрані з багатьох тисяч, що надійшли на конкурс”, - зазначила Тетяна Логуш.

А Юрій Логуш підкреслив, що “нас чекає велика хвиля нової, потужної літератури”.

Головними героями вечора стали переможці у чотирьох основних номінаціях: “П’єси”, “Кіносценарії”, “Пісенна лірика”, “Романи”, а також у номінації “Як тебе не любити...”, заснованій спільно з Київською міською держадміністрацією.

В головній номінації — “Романи” — першу премію було присуджено Василю Добрянському (Івано-Франківська обл.) за твір "Зламані сходи". ІІ премію - Наталії Довгопол (Афіни, Греція) за роман "Шпигунки з притулку Артеміда". ІІІ премію - Сергію Грініченку (Суми) за роман "Літератор".

У номінації “Кіносценарії” І премію здобула робота "Кияни" Алли Мелентьєвої (Київ); ІІ премію - “Коли приходить вечір" Соломії Кривенко (Львів); ІІІ премію - “День перемоги" Олексія Уманського та Андрія Євстратенка (Київ).

У номінації “П’єси” І премія була присуджена твору "Собака" Юрія Васюка (Чернігів), ІІ премія - “Степан Бандера" Марії Лелеки (Київ), ІІІ премія — "Шахтар-чемпіон" Володимира Стенька (Синельникове).

В номінації “Пісенна лірика” І премію здобула "Молитва безвісти зниклого" Ігоря Жука (Київ), ІІ премію - "Колискова для тата" Ганни Коназюк (Київ) та "Амарантові рими" Анни Карач (Харків), ІІІ премію - "Не відпускай" Наталії Смирнової (Кропивницький).

Читайте також: У Відні презентували фільм про українську письменницю Мар’яну Гапоненко

Переможцем у номінації “Як тебе не любити…” стала "Колискова для Проні" Сергія Леоненка (Київ).

Також було вручено численні спеціальні відзнаки. Зокрема відзнаки від Андрія Кокотюхи “Золотий Пістоль” за найкращий пригодницький роман одержали "Пригоди київського сищика" Юлії Круть (Київ); від Олександра Вільчинського за найкращий твір на воєнну тематику — роман "Коли варто мить зачекати" Юрія Сичука (Луцьк).

Цьогоріч на церемонії вшанували пам’ять славетного композитора Володимира Івасюка з нагоди 70-річчя від дня його народження. Спеціальну відзнаку Володимира Івасюка, започатковану “Коронацією слова” разом із його сім’єю, за найкращий твір про відомого майстра присудили Василю Марсюку (Київ) за пісенну лірику "Співець Божою милістю".

Фото: vechirniy.kyiv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-