Манікюр, вулична їжа та аптечка: у Супрун дали поради для безпечної відпустки

Манікюр, вулична їжа та аптечка: у Супрун дали поради для безпечної відпустки

Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров'я підготували медичну пам'ятку, в якій оприлюднено поради, як забезпечити здоровий відпочинок під час відпустки.

Про це йдеться на сайті МОЗ.

Насамперед у міністерстві радять дізнатися про імовірні інфекційні ризики, притаманні для регіону, у який планується подоріж.

"Перед відпусткою ознайомтеся з базовою інформацією щодо санітарно-епідеміологічної ситуації в країні на сайті МЗС. Уточніть у свого лікаря, чи не потрібно зробити додаткові щеплення. Подбайте про медичне страхування - воно може допомогти у критичній ситуації. Намагайтеся також уникати хворих людей, прибувши до нової країни", - наголошують медики.

У МОЗ радять взяти у подорож.

"Перелік необхідних медикаментів залежить не лише від стану вашого здоров’я, а й від санітарно-епідеміологічної ситуації в країні чи регіоні, куди їдете. Візьміть з собою знеболювальні, антисептик та засіб для захисту від сонця. Пийте лише воду в пляшках, якщо такої можливості немає, воду потрібно кип’ятити. Не ковтайте воду в басейні", - попередили у МОЗ.

У міністерстві також радять уважно читати попереджувальні таблички та дотримуватися законів і правил - вони можуть вберегти від отруйних павуків чи змій.

"Тримайтеся на відстані від тварин, особливо диких. Подбайте про захист від комах, змій та кліщів. Плануючи відпочинок на природі, обирайте одяг, який максимально закриває тіло", - наголосили у МОЗ.

Також у міністерстві наполегливо радять не робити татуювання, манікюр та інші салонні послуги у закладах, які не викликають довіри, дбати про гігієну.

Читайте також: Супрун радить, як не перебрати з алкоголем

"Краще утриматися від нового манікюру, але не наражати себе на небезпеку. Через кров передаються небезпечні хвороби: ВІЛ, гепатит B та С. Вони передаються також статевим шляхом, тому варто пам’ятати про контрацепцію. Якщо не впевнені в якості прибирання в готелі, продезінфікуйте вимикачі та ручки дверей. Пульт від телевізора краще відразу помістити в поліетиленовий пакет. Не забувайте регулярно мити руки руки та дезінфікувати свій мобільний телефон", - рекомендують медики.

Зазначається, що овочі та фрукти краще не лише мити, а й чистити, якщо є найменші сумніви щодо якості води.

"Будьте обережні з вуличною їжею, особливо з морепродуктами. Наприклад, рифова риба може містити сигуатоксин (токсин деяких водоростей, які живуть біля рифів і якими харчується риба). Уникайте також страв із недостатньою термічною обробкою - стейк з кров’ю, яйця-пашот, шашлик. Найпоширеніші загрози в подорожі - це так звана “діарея мандрівника”, комахи та дикі тварини", - підкреслили у МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-