Мелодрама про Вірджинію Вулф вийде в український прокат 6 червня

Мелодрама про Вірджинію Вулф вийде в український прокат 6 червня

Укрінформ
Мелодрама “Віта і Вірджинія” з Елізабет Дебікі та Джеммою Артертон 6 червня виходить в український прокат.

Про це повідомляє компанія “Артхаус Трафік”.

“Це історія яскравого та сміливого роману між двома заміжніми письменницями - Вітою Секвілл-Вест і Вірджинією Вулф. “Королева” лондонського бомонду 1920-х років Віта притягує “королеву” модерністcької літератури – Вірджинію, надихаючи її на створення знаменитого роману “Орландо” про героя, який проживає життя тривалістю 350 років – першу половину як чоловік, а другу – як жінка. За основу сюжету автори взяли любовне листування цих непересічних жінок”, - ідеться в прес-релізі.

Головні ролі у “Віті і Вірджинії” виконали Джемма Артертон (“Рок-н-рольник”) та Елізабет Дебікі (“Вдови”). У фільмі також з'явиться зірка “Синього оксамиту” Девіда Лінча Ізабелла Росселліні.

“Віта і Вірджинія” – друга повнометражна робота британської режисерки Чанії Баттон. Її перший фільм, трагікомічне роуд-муві “Burn, Burn, Burn”, стало володарем “Золотого Дюка” - Гран-прі Одеського кінофестивалю, що присуджується за результатами глядацького голосування. Співавтором сценарію до фільму виступила драматург і акторка Айлін Еткінс, володарка премій BATFA та “Еммі”, номінантка на премію “Золотий Глобус”. Стрічка екранізує її однойменну п'єсу 1992 року; у 1997 році Еткінс також адаптувала для кіно роман Вулф “Місіс Делловей”.

Читайте також: Два українські фільми покажуть на кінофестивалі у Карлових Варах

Світова прем'єра фільму відбулася на Міжнародному кінофестивалі в Торонто. Українська прем'єра стрічки пройшла поза конкурсом у ЛГБТ-програмі Sunny Bunny київського кінофестивалю “Молодість”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-