У Національній опері розкажуть історію Фігаро мовою танцю й вокалу

У Національній опері розкажуть історію Фігаро мовою танцю й вокалу

Укрінформ
Репертуар першого літнього місяця в Національній опері України традиційно багатий на постановки, в яких усе як у житті - і сміх, і сльози, і любов.
Про це Укрінформу повідомили у прес-службі театру.

"Посміятися над пригодами Фігаро глядачі матимуть можливість і в оперній виставі «Севільський цирульник», і в балеті «Весілля Фігаро». Поринути в епоху Олександра Дюма і його «Дами з камеліями» можна буде, відвідавши й однойменний балет, і оперу «Травіата». А провідна солістка Нацопери Анжеліна Швачка постане перед шанувальниками у двох найяскравіших образах - Кармен і Попелюшки в однойменних оперних виставах", - поінформували у Нацопері.

Балет «За двома зайцями», на який театр запрошує 1 червня, дасть не тільки заряд позитивних емоцій, а й подарує зустріч з драматичним актором Олексієм Вертинським в ролі старого Голохвастого. Балетмейстер-постановник Віктор Литвинов знайшов такі вдалі прийоми, що «прочитати» історію Голохвастого буде цікаво навіть людині незнайомій з сюжетом. Згідно із задумом постановника, у виставі є дві ролі Голохвастого - молодого та старого. Наприкінці квітня в ролі старшого з них дебютував улюбленець публіки драматичний актор Олексій Вертинський, який з першого виходу підкорив глядачів. І тепер знову буде щаслива нагода побачити зірку кіно та театру Олексія Веринського на сцені Національної опери України.

7 червня в опері «Кармен» Ж. Бізе головну партію виконуватиме солістка Національної опери України Анжеліна Швачка, яка визнана однією з кращих Кармен сучасності. Анжеліна дебютувала у цій ролі у 26 років, і відтоді її Кармен глядачі аплодували сотні разів у різних театрах Європи і в постановках різних режисерів.

У списку головних партій у популярних операх у Анжеліни Швачки є ще один образ, який розкриває багатогранність виконавської майстерності співачки - це роль Попелюшки в однойменній опері Россіні. Ця опера вирізняється високою вокальною складністю, в ній можуть виконувати партії тільки співачки, яким підвладні всі секрети справжнього італійського бельканто, і тому на сцені Національної опери цю постановку можна побачити не часто. 16 червня глядачі отримають прекрасну нагоду знову поринути в казку, сюжет якої знайомий з дитинства.

Першоджерелом балету «Весілля Фігаро», поставленого хореографом Віктором Яременком на музику В.-А. Моцарта, як і однойменної опери композитора, стала п'єса французького драматурга П'єра де Бомарше «Божевільний день, або Одруження Фігаро». У репертуарі театру ця вистава запланована на 8 червня

На сцені Національної опери сюжет отримав не менш яскраве втілення зовсім в іншому жанрі, на основі зовсім інших виразних засобів. Передати комедійний сюжет і закручені інтриги без тексту, лише мовою танцю - завдання не з легких. Хореограф Віктор Яременко дав виконавцям, і не тільки головних партій, широкий простір для показу своєї танцювальної майстерності і водночас можливість заявити про себе як творців характерів. Особливо це стосується партії Марцеліни.

Опера Дж. Россіні «Севільський цирульник», 4-й прем'єрний показ якої відбудеться 21 червня, подарує не менше позитиву від зустрічі з улюбленим героєм, який не тільки виконує знайомі куплети, але й катається на самокаті.

Історію про знамениту куртизанку покладено не тільки в основу опери "Травіата" Дж.Верді, яку театр представить 12 червня, але й балету «Дама з камеліями». Так 23 червня відомий сюжет буде представлений балетною трупою. Хореографію здійснила художній керівник балетної трупи театру Аніко Рехвіашвілі на музику Л. Бетховена, Й. Брамса, І. Пахельбеля, Г. Форе, Е. Елгара, І. Стравінського. Головну партію виконає Анастасія Шевченко, яка настільки співпереживає своїй героїні, що не може стримати сльози навіть під час танцю.

Читайте також: У Києві обстежують пошкоджені фрагменти скляного мосту, рух обмежили

Опера «Любовний напій» Г. Доніцетті, на яку шанувальників бельканто запрошують 19 червня, сповнена тонкого гумору, душевних переживань і чуттєвості. Саме тому ця опера часто з'являється на найвідоміших світових сценах як у своєму класичному, традиційному вигляді, так і в різноманітних сучасних інтерпретаціях.

Партію Неморіно виконає улюбленець столичної публіки Валентин Дитюк. У червні він порадує глядачів ще й партією Рікардо в опері Дж. Верді «Бал-маскарад» (22 червня) і за традицією виступить в тандемі з іменитим Тарасом Штондою - цього разу в одноактній опері С. Рахманінова «Алєко» (29 червня).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-