У Херсоні 24 травня стартує «Шевченко-Рок-Фест. Кобзар»

У Херсоні 24 травня стартує «Шевченко-Рок-Фест. Кобзар»

Укрінформ
У Херсоні 24 травня відбудеться «Перший Південний фестиваль Шевченко-Рок-Фест. Кобзар».

Про це у середу у виступі на поетичних читаннях з нагоди Шевченківських днів сказала начальник управління культури Херсонської ОДА Світлана Думинська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Запрошуємо і молодь, і людей поважного віку, тому що умова фестивалю – що кожен з гуртів, який буде брати участь у фестивалі, має обов’язково до виконання підготувати один твір на вірші Тараса Шевченка. Ми відбирали ці команди – і такі потужні колективи, і такі гарні народилися композиції на слова Тараса Шевченка. Тому в п’ятницю ми будемо з задоволенням очікувати вас з 17 години до 22 години на площі біля кіноконцертної зали «Ювілейний», - зазначила Думинська.

За її словами, щоб привернути увагу до фестивалю, 24 травня відбудеться також автопробіг вулицями Херсона.

Як розповіла Думинська кореспонденту агентства, до участі у «Першому Південному фестивалі Шевченко-Рок-Фест. Кобзар» відібрали 8 гуртів з різних регіонів України, зокрема, з Херсонщини, Миколаївщини, Одещини, буде представлений і Київ. Хедлайнером цього заходу буде відомий український гурт «Тінь сонця».

Читайте також: У Чернігові вшанували Тараса Шевченка з нагоди річниці його перепоховання

«Нам дуже хочеться, щоб цей майданчик був стартовим для інших молодих гуртів, ми надаємо професійний звук, гарне світло, гарну аудиторію. Ще одна родзинка - логотипом фестивалю є плакат відомого українського художника Андрія Ярмоленка. Він дуже тепло сприйняв наш фестиваль, подарував свою роботу як логотип і надав ще свої роботи, які ми будемо демонструвати протягом вечора, щоб популяризувати і український плакат на якому Тарас Шевченко такий сучасний», - відзначила Думинська.

Фото: khersonline.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-