У Сумах проходить День вуличної музики

У Сумах проходить День вуличної музики

Укрінформ
У неділю, 19 травня, у рамках відзначення Днів Європи у Сумах проходить свято "День вуличної музики".
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«"День вуличної музики" проводиться з метою її популяризації, єднання містян довкола неї. Проведення таких заходів сприятиме залученню людей до Сум. Я вірю, що з часом може бути так, що люди будуть приїжджати до нас спеціально для того, щоб побувати на такому фестивалі, і це сприятиме розвитку нашого міста”, - зазначила директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Сумської міськради Антоніна Кохан.

На захід запрошено не лише сумські гурти, а й музикантів з інших міст.

Цього року 17 колективів та виконавців виступають на трьох сумських локаціях: біля символу Сум «Альтанки», пам’ятника цукру та ТРЦ «Мануфактура».

Захід, який зазвичай збирає численних глядачів, триватиме у неділю до пізнього вечора.

Читайте також: У прифронтовому Бахмуті відзначили День Європи

«День вуличної музики» як волонтерський проект у вигляді музичного флеш-мобу започаткований у 2007 році литовським музикантом Андрюсом Мамонтовасом у Вільнюсі. Щороку сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів збираються разом у центрі свого міста, щоб заграти й заспівати людям власну музику: просту і складну, нову і стару, рок і фолк, хіп-хоп і джаз, будь-що. Участь у Днях вуличної музики може взяти кожен, хто бажає просто вийти на вулицю і грати для друзів та перехожих, хто небайдужий до музичних експериментів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-