У прифронтовому Бахмуті відзначили День Європи

У прифронтовому Бахмуті відзначили День Європи

Фото
Укрінформ
У місті Бахмут Донецької області 18 травня, на День Європи, зібралося понад три тисячі жителів різних громад регіону, щоб разом відзначити свято.
Про це повідомили в Бахмутській міській раді.

«18 травня 2019 року у місті Бахмут зібралися понад 3000 жителів громад Донецької області щоб разом відзначити свято Дня Європи, враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію, вшановуючи спільні цінності та історію всіх націй Європейського континенту», - йдеться у повідомленні.

Кожна з 28 міських делегацій регіону представляла одну з європейських країн, презентуючи національні традиції, культуру та особливості "своєї" країни, розповіли в міскраді.

Читайте також: Гройсман відзначає День Європи у Вінниці

Цьогоріч на відвідувачів «Європейського містечка» у Бахмуті чекали розваги на будь-яке вподобання: різноманітні фотозони — презентації країн Євросоюзу, спортивні змагання, відкритий фестиваль стріт-арту, виставка декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва, вуличні художники та музиканти.

Впродовж дня охочі можуть переглянути «Європейське кіно» - демонстрацію кращих європейських кінострічок і мультфільмів, взяти участь у конкурсно-розважальних програмах для дітей та дорослих, відвідати виставку-ярмарок «Український Донецький куркуль», спробувати себе на хореографічних майстер-класах та танцювальних змаганнях.

Ввечері відбудуться підведення підсумків кулінарного батлу «Традиційні страви країн Євросоюзу», молодіжного Євроквесту, після чого на всіх чекає дискотека 80-90-х, та виступ джазового колективу під управлінням піаніста, педагога, аранжувальника, лауреата міжнародних конкурсів піаністів та учасника численних джазових і театральних фестивалів Майка Кауфмана-Портнікова.

Донеччина святкує День Європи у Бахмуті / Фото: artemrada.gov.ua

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 18 травня, в Україні відзначають День Європи - як день спільних цінностей та спільної історії всіх націй континенту.

Це свято відзначається в нашій країні на державному рівні з 2003 року згідно з Указом Президента "Про День Європи".

Варто зазначити, що в Україні День Європи святкують щорічно кожної третьої суботи травня, а в країнах Європейського Союзу - 9 травня. Прикметно, що Україна – єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається це свято.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-