На дитячому театральному фестивалі

На дитячому театральному фестивалі "Перевтілення" у Києві покажуть 19 вистав

Фото
Укрінформ
У Києві проходить восьмий відкритий фестиваль-конкурс самодіяльних шкільних та дитячих театрів «Перевтілення», присвячений 185-річчю Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.

Фестиваль проводить народний студентський театр «Вавилон» та Центр культури та мистецтв Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як розповіли організатори фестивалю, головною метою заходу є сприяння шкільному та позашкільному театральному аматорському мистецтву, формування засобами сценічного мистецтва у дітей та підлітків громадянської активності, почуття прекрасного, популяризація театрального мистецтва серед дітей та молоді, а також збагачення репертуару аматорських художніх колективів та підвищення їх виконавської майстерності.

Оцінює фестивальні покази незалежне журі, до складу якого входять професійні режисери, актори, педагоги та науковці.

Фестиваль є конкурсним. Кожен колектив-учасник отримує Диплом Фестивалю, а найкращим колективам надається звання Лауреата із врученням відповідного Диплому.

Захід проводиться увосьме. За попередні роки участь у ньому взяли 42 театри і близько 1000 дітей та підлітків. Переможцем Сьомого Фестивалю «Перевтілення» у номінації «Краща вистава» стала вистава «PROsto_читаємо_казки» (Творче об’єднання «Різні люди» (РЦХТДЮМ «Дивосвіт», м. Вишгород). Художній керівник – Олена Титаренко. Переможець у номінації «Краща казка» – вистава «Дідова ріпка» (Театрально-естрадна студія «Теларії» (ПК «Дарниця», м. Київ). Художній керівник – Аліна Чуєшова.

Читайте також: «Мельпомена Таврії»: незвичайні проекти і культурна дипломатія

Цьогоріч до участі у Фестивалі заявки подали 16 колективів, з Харкова, Пісочина, Кам’янця-Подільського, Луцька, Конотопа, Чернігова, Фастова та Києва. Глядачі та журі переглянуть 19 конкурсних вистав.

У програмі Фестивалю - майстер-класи від членів журі, організаторів та співорганізаторів. Вхід на усі фестивальні покази та події безкоштовний.

Останній день фестивалю - 12 травня.

Фото Юлії Герасимчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-