У Вінниці на честь Коцюбинського висадять

У Вінниці на честь Коцюбинського висадять "галявину сонця та мрій"

Укрінформ
У Вінниці в середу, 8 травня, відбудеться фестиваль «Галявини сонця та мрій Михайла Коцюбинського» в рамках проекту «Мистецький сад Михайла Коцюбинського».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у Вінницькому літературно-меморіальному музеї М.М. Коцюбинського.

«У середу в нашому музеї відбудеться фестиваль відкриття «Галявини сонця та мрій Михайла Коцюбинського» в рамках проекту «Мистецький сад Михайла Коцюбинського». Основна мета цієї події - створити на садибі музею «Галявину сонця і мрій» за допомогою кольорової палітри з висадженням живих квітів у вигляді сонця на фоні неба... Сподіваємося у такий спосіб прищепити учасникам свята любов до праці, рідної землі, до природи і всього живого на землі», - повідомили у музеї.

Програмою фестивалю передбачена концертна програма за участю учнів молодших класів вінницьких загальноосвітніх шкіл, а також вокального ансамблю «Душі криниця» Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського та студентів Вінницького транспортного коледжу. У супроводі пісень та музики молодь разом із працівниками музею засадять квітами Сонячну клумбу. А потім для школярів проведуть інтерактивну екскурсію музеєм-садибою письменника-земляка.

Читайте також: Жадан, бардівські пісні та світлові шоу: у Тернополі триває фестиваль "Ї"

Фестиваль відкриття «Галявини сонця та мрій Михайла Коцюбинського» проводиться у Вінниці вдруге. Він орієнтований саме на молодь, аби популяризувати творчий спадок класика української літератури.

Вінницький літературно-меморіальний музей Коцюбинського — музей-садиба письменника, де він народився і проживав до 1897 року. Тут налічується близько 9 тисяч експонатів. Експозиція розміщується в 5 кімнатах. Вона висвітлює в хронологічному порядку життя і творчість Коцюбинського. Тут зберігаються прижиттєві видання його творів, їхні переклади, спогади сучасників, архівні матеріали, предмети побуту й етнографії.

Фото: wpnature.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-