У Києві показали викрадену з французького музею картину

У Києві показали викрадену з французького музею картину

Фото
Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ показали вилучену у підозрюваних у вбивстві столичного ювеліра Сергія Кисельова картину французького художника Поля Сіньяка "Порт Ла-Рошель", яка була викрадена у 2018 році з музею в місті Нансі.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми маємо честь презентувати результати нашої операції, яка мала такий гарний улов", - сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Голова Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що цю картину було викрадено з музею Нансі у травні минулого року. "Вся поліція Франції і поліція Євросоюзу також... займалася розслідуванням цього правопорушення. До цього розслідування підключилися і поліцейські України, і результат цієї спільної праці - сьогоднішня презентація", - сказав Князєв.

Викрадену з музею у Франції і знайдену в Києві картину показали в МВС/ Фото Володимира Тарасова

Він зазначив, що правопорушники, які, на думку слідства, вчинили цей злочин, вже заарештовані.

"На щастя, нам вдалося вилучити саму картину... До речі, в листопаді 2017-го у Відні, Австрії, було вчинено також крадіжку картини Ренуара... І ми зараз активно працюємо з нашими австрійськими колегами, тому що у нас є підстави вважати, що саме ця злочинна група вчинила і цей злочин", - уточнив голова Нацполіції.

Він наголосив, що під час обшуків у підозрюваних було вилучено ще 6 картин.

У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон подякувала за цю роботу українській поліції.

"Я вітаю поліцію України, яка знайшла цей твір мистецтва, і подякувати вам за те, що ви зробили, і що ви так швидко нам сказали про це. Для нас це дійсно дуже важливо. Поль Сіньяк - це важливий французький художник, і те, що вона (картина - ред.) скоро зможе переїхати назад у Францію - дуже важливо", - наголосила Дюмон.

За її словами, що зараз всі французи, "і я впевнена, що всі українці також", перебувають у жалобі після трагедії із собором Нотр-Дам-де-Парі, і виявлення картини Поля Сіньяка, “як бальзам на рану”.

"Те, що цю картину було знайдено... Звичайно, ви, можливо, скажете, що це не одного порядку речі, але те, що її знайшли, після тієї трагедії, це для нас, як бальзам на рану. Щиро вам вдячні", - наголосила Дюмон.

У свою чергу Аваков висловив співчуття через пожежу в соборі Нотр-Дам-де-Парі і зазначив, що картина "Порт Ла-Рошель" може повернутися у Францію, в музей, найближчим часом.

Як повідомлялося, 5 березня у Києві у своєму автомобілі був убитий засновник ТОВ "ЮВК-Агат" Сергій Кисельов. 15 квітня столичні правоохоронці затримали підозрюваних у вбивстві Кисельова.

Під час обшуків у них вилучили картину, яка, як зазначалося, може бути роботою художника Поля Сіньяка вартістю €1,5 млн, викраденою із музею в м. Нансі у Франції.

Читайте також: Художні твори учасників АТО/ООС покажуть у Британії

Пізніше Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжні заходи трьом затриманим за підозрою у вбивстві засновника ТОВ "ЮВК-Агат" Сергія Кисельова у вигляді арешту без альтернативи застави.

Поль Сіньяк (11 листопада 1863 р. - 15 серпня 1935 р.) - відомий французький художник-неоімпресоніст, пейзажист, історик та теоретик мистецтва.

Картина «Порт Ла-Рошель» датована 1915 роком. Вартість цього твору мистецтва становить 1,5 мільйони євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-