Сеітаблаєв зніме фільм про легендарний рейд 95-ї бригади на Донбасі

Сеітаблаєв зніме фільм про легендарний рейд 95-ї бригади на Донбасі

Укрінформ
Наразі триває процес обговорення сюжету історичної драми про легендарний рейд підрозділів 95-ї окремої аеромобільної бригади влітку 2014 року на Донбасі.

Про це в інтерв’ю власному кореспонденту Укрінформу розповів український режисер кримськотатарського походження Ахтем Сеітаблаєв.

"Я взагалі думав, що більше не буду знімати стрічки на тему сучасної війни. Але ми довго розмовляли і дорозмовлялися до того, що як ми можемо не зняти цю стрічку. Адже це дійсно легендарна історія, яка, настільки мені відомо, не має аналогів у військовій історії: 1500 км тилами ворога з перемогами для того, щоб врятувати своїх бійців, своїх людей. Саме життя написало таку історію – історію перемоги, звитяги, мужності й гідності. Ну як не зняти фільм про таку історію?!", - сказав він.

За словами режисера, це не буде "суто бойовик, про рейд як такий": "Передусім, у картині мають бути людські, чоловічі історії. За жанром це буде військова драма".

Як і "Кіборги", фільм про рейд 95-ї бригади буде відзнятий на реальних спогадах реальних людей.

Читайте також: Держкіно показали завершений фільм про Олеся Ульяненка

"І зараз якраз працюємо на тим, щоб знайти те ядро, навколо якого будемо будувати. Треба буде зустрічатися з бійцями 95-ї бригади, командувачем Десантно-штурмових військ Михайлом Забродським, багатьма іншими людьми. Ми знову хочемо побудувати фільм на реальних спогадах реальних людей. Але все це потрібно оформити в драматургії, яка буде мати всі ознаки драматургічної архітектоніки зі своїм початком, зав’язкою, розвитком, кульмінацією і, власне, з розв’язкою", - наголосив Сеітаблаєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-