Держкіно показали завершений фільм про Олеся Ульяненка

Держкіно показали завершений фільм про Олеся Ульяненка

Укрінформ
Держкіно переглянуло завершений виробництвом документальний фільм-дослідження Юлії Шашкової “Ульяненко: Без цензури”.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

“Компанія “Директорія кіно” представила Державному агентству України з питань кіно готовий фільм “Ульяненко: Без цензури”, який розповідає про лауреата Малої Шевченківської премії – Олеся Ульяненка. Цей фільм є дослідженням життя і творчості унікальної постаті в сучасній українській культурі. Олесь став родоначальником соціального українському нуару та першим забороненим письменником у часи Незалежної України”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, кінопроект повнометражного документального фільму “Ульяненко: Без цензури” став одним з переможців десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисер стрічки - Юлія Шашкова. Автор сценарію – Мирослав Слабошпицький. Продюсери - Ігор Савиченко, Володимир Тихий та Мирослав Слабошпицький. Державна фінансова підтримка проекту є стовідсотковою і становить 2 млн 500 тис. грн.

Фільм спирається на документальні відео та фотоматеріали, що стосуються безпосередньо життя Олеся Ульяненка, і на величезний пласт кіно та фотоархівів, на яких зафіксовано соціальні та культурні події, що вплинули на творчий шлях письменника та на становлення новітньої України. Це поєднання представників різних соціальних прошарків виразно демонструє контекстуальні та світоглядні конфлікти, які лежать в основі творчості Олеся та загалом актуальні й досі.

Читайте також: Фільм із Сеітаблаєвим покажуть на Каннському фестивалі

У зйомках картини взяли участь відомі діячі української культури, політики та родичі Ульяненка: Сергій Жадан, Михайло Бриних, Михайло Слабошпицький, Мирослав Слабошпицький, Володимир Тихий, Григорій Гусейнов, Андрій Кокотюха, Ірина Ваннікова, Євгенія Чуприна, Вікторія Стах, Олександр Красовицький, Юка Гаврилова, Сергій Проскурня, Анатолій Сухий, В'ячеслав Кириленко, Микола Княжицький, Дмитро Корчинський, Валентина Лісовська, Дмитро Лісовський, Павло Вольвач, Лариса Денисенко, Ірен Роздобудько, Світлана Поваляєва, Андрій Курков та Олег Веремієнко.

Після перегляду Голова Держкіно Пилип Іллєнко зазначив: “Я дуже побіжно був знайомий з Олесем Ульяненком. Стрічка змусила пошкодувати про втрачені можливості запізнати цю людину, адже авторам вдалося глибоко розкрити непростий характер свого героя”.

Фільм покажуть на фестивалях, він вийде й у національний прокат

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-