У

У "Гетьманській столиці" в Батурині презентували унікальний експонат

Фото
Укрінформ
У палаці гетьмана Кирила Розумовського Національного історико-культурного заповідника "Гетьманська столиця" (Батурин, Чернігівщина) вперше презентували унікальний експонат - Універсал Розумовського.

Про це повідомляється на сторінці заповідника у Facebook.

"З початком екскурсійного сезону раді повідомити, що у палаці гетьмана Кирила Розумовського презентовано унікальний експонат, який має виняткову історичну цінність - Універсал гетьмана Кирила Розумовського. Документ із власним підписом гетьмана та печаткою Війська Запорізького - про призначення сотником Переволочанським Стефана Лукомського, 1763 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раритет заповіднику під час перебування в Батурині 8 квітня 2018 року подарував прямий нащадок гетьмана Грегор Розумовський, який проживає в Австрії. Документ упродовж століть зберігався в родинному архіві Розумовських і ніколи не був представлений широкому загалу.

Читайте також: Знахідки на Поштовій консервуватимуть з допомогою Франції та Польщі — КМДА

Як повідомляло агентство, новий екскурсійний сезон у заповіднику "Гетьманська столиця" розпочався 18 квітня, в День пам’яток історії та культури. Відтоді на території Цитаделі Батуринської фортеці знову працює дуже популярна серед відвідувачів виставка воскових фігур "Ясновельможні гетьмани. Життя заради України".

Фото: Національний Заповідник Гетьманська Столиця, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-