Як, скільки і навіщо: Супрун розповіла все про планку

Як, скільки і навіщо: Супрун розповіла все про планку

Укрінформ
Фізична вправа планка дуже ефективна для зміцнення рук, преса, спини, і виконувати її можна практично будь-де.

Про це написала в.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

"У спорті планка — це дуже ефективна вправа, щоб зміцнити руки, прес, спину. Найкраще, що її можна виконувати практично будь-де. Планка — це група вправ, під час яких ми тримаємо голову-спину-сідниці-ноги на одному рівні, а самі спираємося на руки і пальці ніг. Так тіло, наче дощечка, перебуває в одній площині", - зазначає Супрун.

За її словами, це найефективніша вправа для зміцнення преса. Вона тренує баланс, тренує мозочок — відділ мозку, який відповідає за рухи.

Крім того, зазначила керівник МОЗ, завдяки планці зміцнюються м’язи рук, спини, сідниць, ніг та преса. Адже щоб тримати планку, слід напружити низку м’язів, які не задіюються під час бігу чи присідань.

"Планки зменшують біль у спині саме завдяки тому, що зміцнюють м’язи спини — нам легше підтримувати правильну поставу. Коли ми мало рухаємося, то маємо кволі м’язи, а це одна з причин болю в спині. Планка допоможе і вирівняти шию, викривлену під час сидіння за комп’ютером", - наголосила Супрун.

Вона додала, що планку корисно робити спортсменам, адже ця вправа покращує витривалість і гнучкість суглобів. Ба більше, її можна і треба робити вагітним жінкам - це допоможе зміцнити м’язи та зменшити біль в попереку.

"Намагайтеся триматися в планці якомога довше, і робіть до десяти планок на день, коли є вільна хвилинка", - закликає в.о.міністра.

Читайте також: Супрун дала поради, як стати щасливим без грошей

За її словами, є багато варіантів планки і всі вони корисні, але за умови, що вправа виконується правильно. Зокрема, не можна прогинатися в попереку - тіло має бути як пряма лінія. Під час виконання вправи тіло має бути напружене, особливо сідниці та живіт. Голову піднімати не потрібно, дивитися слід просто перед собою в підлогу. Лікті мають бути просто під плечима, у ліктьовому суглобі має зберігатися прямий кут.

"Намагайтеся робити планки біля дзеркала — так ви можете переконатися, що дійсно тримаєте тулуб, сідниці і голову на одному рівні", - радить Супрун.

Водночас, додала вона, тим, кому важко втриматися в класичній планці, слід починайти з легшого варіанту: з колінами на підлозі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-