Супрун дала поради, як стати щасливим без грошей

Супрун дала поради, як стати щасливим без грошей

Укрінформ
Заняття спортом допомагає подолати стрес та сприяє виробленню в організмі "гормонів радості", зокрема ендорфінів, що додає людині відчуття щастя.

Про це повідомила виконувач обов’язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

“Знайдено спосіб стати щасливим! Без грошей. Науковці проаналізували дані 1,2 мільйона людей протягом 5-ти років. І виявили, що люди, які регулярно займалися спортом, відчували пригніченість та тривожність в середньому 35 днів на рік. Натомість люди, які були неактивні, - 53 дні. Отже, фізично активні люди відчувають себе щасливіше, ніж ті, хто веде сидячий спосіб життя", - написала Супрун.

За її словами, щасливішою людину робить будь-яка фізична активність, але найбільше - командні види спорту, їзда на велосипеді та аеробні навантаження.

"Для повноти відчуття щастя активність в ідеалі мала б тривати близько 45 хвилин по 3-5 разів на тиждень. Коли ми тренуємося, ми втомлюємося, а м’язи болять. Це означає, що у мозку виділяються ендорфіни - нейромедіатори, із якими пов’язано знеболення та відчуття ейфорії. Ви думали, люди просто так посміхаються на селфі із тренажерних залів? Ні, вони під ендорфінами", - заявила Супрун.

Читайте також: Російські хакери намагалися зламати акаунт Супрун

Також вона пояснила, що навантаження, які потребують витривалості, наприклад, біг на довгі дистанції, провокують ще й викид ендоканабіноїдів - нейромедіаторів, які, як і канабоїди канабісу, діють на одні й ті самі рецептори в мозку.

"В результаті вони зменшують біль, покращують настрій і мотивують ще більше рухатися", - написала Супрун.

Водночас, за її словами, ожиріння та стреси впливають на розвиток депресії.

"Люди з ожирінням більш схильні до депресії, а люди із депресією, імовірніше, матимуть ожиріння в майбутньому. Тому фізичні навантаження це хороший запобіжник і набору ваги, і депресивних станів. Будь-яка фізична активність це “провітрювання горища” - поки ви тренуєтеся, ви не думаєте ні про що, крім тренування, і тим самим заспокоюєтеся", - написала Супрун.

Також вона порадила звернути увагу на раціон харчування.

"Коли ви починаєте регулярно тренуватися, то мусите їсти повноцінну їжу і дотримуватися режиму харчування, інакше тренуватися буде важко. Заняття в басейні чи залі не означають, що “тепер можна їсти все що завгодно” - навпаки, тренування вимагають раціону, в якому є багато овочів та фруктів, повільні вуглеводи, мінеральна вода, різні джерела білка і риба. Раціон спортсменів, навіть любителів, має бути насиченим поживними речовинами", - зазначила Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-