Російські хакери намагалися зламати акаунт Супрун

Російські хакери намагалися зламати акаунт Супрун

Укрінформ
Російські хакери намагалися увійти в акаунт в Instagram виконувача обов’язків міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

Про це очільниця МОЗ повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Вчора була спроба увійти в мій акаунт в Instagram... з Москви. Будьте уважними до захисту своїх даних. Про безпеку онлайн варто дбати так само ретельно, як і про здоров’я. Гібридна війна стосується всіх, хто буває онлайн. В моєму випадку все обійшлося, але довелося змінити пароль і перечитати інформацію про заходи безпеки в інтернеті", - написала Супрун.

Тому вона радить українцям подбати про безпеку акаунтів у соціальних мережах.

"Створіть унікальний та надійний пароль. Це означає, що він не може бути однаковим або навіть схожим на паролі, які використовуються для Facebook, Gmail або інших облікових записів. Якщо один з паролів стає відомим хакерам, вони можуть спробувати зламати ваші інші профілі. Налаштуйте двофакторну авторизацію", - зазначила Супрун.

Вона також рекомендує не заходити до своїх облікових профілів з чужих пристроїв. "Якщо ж потрібно це зробити - не забудьте вилогінитися. У випадку, якщо ви все-таки не вийшли зі свого профілю на чужому ґаджеті, це можна зробити дистанційно зі свого пристрою. Видаліть облікові записи, які ви вже не використовуєте. Що менше особистої інформації збережено в мережі, то більше шансів захистити ваші профілі від зламів", - наголосила Супрун.

Читайте також: Хакери зламали Twitter-акаунт правлячої партії Швеції

Також вона наполегливо рекомендує завжди перевіряти будь-яку інформацію, навіть якщо вона розміщена на офіційних сторінках, оскільки “жертвою злому сьогодні може стати будь-хто”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-