Віртуоз з України переміг на конкурсі юних піаністів у Словаччині

Віртуоз з України переміг на конкурсі юних піаністів у Словаччині

Укрінформ
Стипендіат Фонду Леоніда Кучми “Україна” піаніст Роман Федюрко став переможцем міжнародного конкурсу у Словаччині.

Про це повідомляється на офіційному сайті Фонду “Україна”.

“Брати Федюрки, творчою долею яких опікується президентський фонд Леоніда Кучми, вже зажили доброї слави віртуозів. Концерти юних піаністів, організовані Фондом, завжди аншлагові. До своїх численних перемог на конкурсах хлопчики додали нові нагороди, узявши участь у фаховому міжнародному змаганні, що проходило у Словаччині - 16-му Medzinárodná klavírna súťaž Petra Toperczera 2019 v Košiciach. 14-річний Роман посів перше місце і став абсолютним переможцем конкурсу. А 8-річний Олександр, який був наймолодшим учасником у віковій категорії до 11 років, посів 3 місце і отримав спеціальний приз від мера міста Кошице, яке приймало учасників конкурсу”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Любомир Мельник представить свою "безперервну музику" в Амстердамі

Як зазначається, серед нагород Романа і приз EMCY, а також спеціальний приз - виступ з оркестром філармонії міста Кошице.

У Фонді нагадали також, що нещодавно Роман Федюрко здобув Гран-прі на третьому Всеукраїнському конкурсі "Юний піаніст". Обидва брати є учнями Київської дитячої музичної школи №21, викладач Галина Коцюба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-