У Львові стартувала акція “Без поліетилену”

У Львові стартувала акція “Без поліетилену”

Укрінформ
У торговельних мережах та навіть у невеликих магазинах міста обмежили використання поліетиленових пакетів, а подекуди і зовсім відмовилися від них.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На вході в один із супермаркетів покупців зустрічає плакат із порадами, як обійтися без целофанових пакетів та рукавичок. Зокрема, пропонується приходити із своїми торбинками чи контейнерами, користуватися спеціальними щипцями, наклеювати цінники безпосередньо на овочі чи фрукти, брати кілька товарів в одну торбинку або взагалі придбати паперові торбини.

Паперові торбини у магазині різного розміру ціною від 5.99 до 19.99 грн. При цьому в початковий день акції мережа в десять разів знизила вартість фірмової флюзелінової торбини — до 3.50 грн (зазвичай її вартість становить 35 грн).

Покупці по-різному сприймають відсутність целофанової тари - хто із розумінням, а хто й обурюється.

Читайте також: Сумське ноу-хау: пакети, які можна їсти

В іншому мережевому магазині відразу впадають у вічі рулони целофанових пакетів та рукавичок у овочевому відділі. Зате на касах - паперові торбинки двох форматів. На них тут ціну не знижували — від 19 до 13 гривень.

Ще в одному магазині запровадили акцію: якщо придбати паперовий пакет чи екоторбу, то можна отримати 300 і 500 бонусів.

При цьому є супермаркети, де відвідувачам пропонують у кафетеріях замість пластикового дерев’яний та паперовий посуд.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді минулого року Львівська міська рада прийняла рішення обмежити використання целофанової тари.

А 9 квітня мерія у партнерстві з ГО Zero Waste Lviv розпочала просвітницьку кампанію “Без поліетилену", яка покликана сприяти популяризації закупівлі продуктів у багаторазову екотару.

“Ми хочемо поетапно відмовитися від поліетилену не лише у супермаркетах. Також хочемо промоціювати правильне ставлення до довкілля, бо, нагадаю: середня тривалість використання поліетиленового пакета займає 20−30 хв, а шкода від нього тягнеться близько 100 років", - зазначив на брифінгу заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Кампанія “Без поліетилену” триватиме у Львові до 3 липня. До неї долучилися 17 торгових центрів та близько 100 магазинів.

Спільнота Zero Waste Lviv утворилась наприкінці 2016 року як волонтерська консультаційна ініціатива з питань мінімізації та попередження утворення відходів. Організація проводить широку комунікаційну та просвітницьку діяльність, у співпраці з муніципалітетом, бізнесом та громадою міста організовує заходи, що популяризують концепцію “Нуль відходів”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-