Нацопера анонсує прем'єру осучасненого

Нацопера анонсує прем'єру осучасненого "Севільського цирульника"

Відео
Укрінформ
Довгоочікувана прем’єра опери Джоаккіно Россіні “Севільський цирульник” відбудеться 19 та 21 квітня у Національній опері України.

Цього разу на глядачів очікує справжня несподіванка - на відміну від класичних постановок, герої “Севільського цирульника” опиняться зовсім в іншому часі, повідомили Укрінформу у прес-службі театру.

“Севільському цирульнику” Россіні - понад 200 років. Попри провал першого показу, опера є одним з найпопулярніших творів світової класики. Ця комічна історія cправді позачасова і позапросторова. Саме такою я і хотів представити її українському глядачеві... Як режисер, я ставив цю оперу у 2005 році у Донецькій опері. Але зараз відчув необхідність і бажання подивитися на цю історію під новим кутом зору, піти на своєрідний експеримент”, - розповідає режисер-постановник – головний режисер театру Анатолій Солов’яненко.

Саме тому, за його словами, разом зі сценографом вистави Андрієм Злобіним та художником костюмів Ганною Іпатьєвою вони перенесли дію у модерновий простір, позбавлений ознак місця і часу, хоча це точно не минуле, а можливе майбутнє.

Сформовано кілька складів виконавців. Крім запрошеного соліста Анатолія Погребного, партії виконують солісти Національної опери України.

Читайте також: Квітень стане місяцем української культури у турецькій Анкарі

“Початок роботи над постановкою цього твору дав мені можливість познайомитись з дуже перспективним молодим тенором Анатолієм Погрібним. Дуже цікава особистість, прекрасний музикант, чиї вокальні можливості легко справляються зі складною технікою, притаманною музиці Россіні. Анатолій співає у капелі “Думка”, кілька сезонів тому дебютував у партії Альмавіви в Національній оперетті, має досвід участі у відомому Rossini Opera Festival, де виконував партію Кавалера Бельфіоре з “Подорожі до Реймса”, - зазначає Солов’яненко.

Альмавіву також співатиме Дмитро Іванченко. Ігор Мокренко та Ігор Євдокименко — у ролі Фігаро. Партію Розіни виконуватимуть Лілія Гревцова, Ольга Фомічова, Сусанна Чахоян. В подальшому Розіну співатиме і Тамара Калінкіна, яка зараз працює над підготовкою цієї партії.

“Склад виконавців партії Дона Базіліо, окрім досвідчених Сергія Магери і, я сподіваюся, в подальшому - Тараса Штонди, поповниться двома виконавцями, які раніше не співали цю партію, - Сергієм Ковніром та Володимиром Тишковим. Лікаря Бартоло - Андрій Маслаков і Дмитро Агеєв, у подальшому і Тарас Бережанський. А партію Берти - провідні мецо-сопрано Анжеліна Швачка, Тетяна Пімінова, Ірина Петрова. Дуже багато працюємо з диригентом-постановником Миколою Дядюрою. Наше завдання - стилістично дотриматися всього, що закладено в партитурі Россіні, і водночас не загубитися у стереотипах та заграних штампах”, - додає режисер, висловивши сподівання, що глядачі Національної опери України побачать справді музично витончену і візуально цікаву виставу.

Репетицію на головній сцені театру можна побачити у Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-