У Києві покажуть литовське кіно: вхід вільний

У Києві покажуть литовське кіно: вхід вільний

Укрінформ
У кінотеатрах «Ліра» та «Дніпро» (мережа кінотеатрів КП "Київкінофільм") з 11 по 14 квітня пройдуть Дні Литовського кіно.

Про це повідомляє Державне агентство з питань кіно в Україні в Facebook.

«У програмі Днів Литовського кіно представлені як сучасні картини «Чудо» Еґлє Вертелітє спільного виробництва Польщі, Литви та Болгарії, «Праліс» – авторський фільм про природу біолога-документаліста Міндауґаса Сурвіли, зйомкам якого режисер присвятив 12 років, так і фільми литовської кінокласики «Почуття» Альмантаса Грікявічюса за сценарієм Вітаутаса Жалакявічюса із сузір’ями литовських акторів та культовий мюзикл «Чортова наречена» Арунаса Жебрюнаса, у якому поряд із Регімантасом Адомайтісом роль зіграв відомий український актор Василь Симчич. Організатори не забули і про юних глядачів, підготувавши програму дитячої анімації, що демонструватиметься у рамках кінофестивалю «Крила» в кінотеатрі «Дніпро», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що захід відкриється показом картини Мантаса Кведаравічюса «Маріуполіс» спільного виробництва Литви та України. Фільм уже демонструвався в Україні, проте мав дуже обмежений прокат.

Читайте також: Український фільм «Вулкан» зібрав повну залу на кінофестивалі в Стамбулі

Як ідеться у повідомленні, у жовтні 2018-го року за підтримки Держкіно в Литві пройшли Дні українського кіно, литовське ж кіно у рамках подібного заходу в Україні представлять уперше.

Проект реалізовується КП «Київкінофільм» спільно з Литовським кінофондом, за підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні та Департаменту культури КМДА.

Держкіно України зазначає, що до Києва мають завітати литовські кінознавці та режисери. Фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Вхід на усі перегляди буде вільним.

Фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-