У Кракові стартує фестиваль українських театрів “Схід-Захід”

У Кракові стартує фестиваль українських театрів “Схід-Захід”

Укрінформ
У Кракові в понеділок розпочинається міжнародний фестиваль українського театру "Схід-Захід".

Під час фестивалю 18 театральних труп з України, Німеччини, Фінляндії, Вірменії та Польщі представлять свої спектаклі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Цьогорічним гаслом фестивалю є вислів “На початку був Театр”, що повинно нагадати про витоки театру як виду мистецтва, про знаменитих корифеїв та реформаторів українського театру. Фестиваль має на меті представити твори світової класики в інтерпретації труп з України, а також українські класичні п’єси у виконанні груп з інших країн”, - наголошують організатори.

Програмою фестивалю “Схід-Захід” передбачено спектаклі, панельні дискусії, зустрічі з артистами, презентації та виставки. У заході візьмуть участь сучасні професійні та аматорські театри з України та інших держав, що представлять глядачам вистави зі свого репертуару, присвячені широко окресленій українській тематиці.

Читайте також: Виставу про легендарного співака Отса покаже Київський театр оперети

Професійні та аматорські трупи зіграють спектаклі на сценах краківських театрів, таких як “Гротеска”, “Театр без Рядів”, театр ім. Юліуша Словацького, театр Краківської Політехніки, а також у Староміському центрі молодіжної культури.

Цьогорічний фестиваль який триватиме до 15 квітня, відбудеться вже вшосте.

Організатором фестивалю є Фундація масових видовищ та Центр молоді імені Генрика Йордана у Кракові.

Ілюстративне фото

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-