На фестивалі у Києві покажуть фільми-номінанти Європейської кіноакадемії

На фестивалі у Києві покажуть фільми-номінанти Європейської кіноакадемії

Укрінформ
Восьмий Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів (KISFF), який відбудеться з 17 по 21 квітня в кінотеатрі “Київ”, оголосив цьогорічну програму.

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

“У фокусі фестивалю події 1989 року — демократичні трансформації у сусідніх країнах (програма “Коли твої сусіди будують демократію”), 30-та річниця фестивалю КРОК та падіння Берлінського муру”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, спеціально для KISFF куратори Berlinale Shorts приготували одразу дві програми - “Руйнуючи стіни”, що допоможе ширше поглянути на важливі геополітичні події 30-річної давнини, та Should I Stay Or Should I Go зі спеціальною кураторською добіркою.

Серед особливих програм цього року - сучасне та ретрокіно Сенегалу та програма The Revolution Will Not Be Televised, що розповість чимало захоплюючих історій про життя афроамериканців.

Для шанувальників анімації KISFF підготував одразу три кінопрограми: “Анімаційне божевілля”, що вже п’ять років поспіль збирає повні зали, “Квір анімація” та ретроспективу першого українського фестивалю анімації КРОК.

У рамках українського та міжнародного конкурсів на фестивалі відбудеться кілька світових прем’єр. Особливої уваги варта програма Short Matters, де будуть представлені фільми-номінанти на премію Європейської кіноакадемії, а також традиційні “Фестивальні хіти”, “Комедії” та програма для дітей і підлітків.

Читайте також: Вийшов перший трейлер українського фентезі “Поліна і таємниця кіностудії”

Серед вечірніх сеансів на фестивалі - програма про гендер та ідентичність Out & Proud. Midnight Sexy Shorts - короткий метр, що досліджує тему сексуальності, веселі та абсурдні стрічки в Short Attack, а також “100 фільмів за 100 хвилин”.

Пошановувачів експериментального короткого метру KISFF запрошує на програми Realizable Ecotopias та Radical Arts_Acts, що розкриють теми екологічних утопій та революційного мистецтва.

Фестиваль також готує низку спеціальних події - показ-вечірка у Closer та творчі зустрічі з представниками світової кіноіндустрії.

Фото: kisff.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-