Населення світу до 2050 року сягне 9,7 мільярда осіб — ООН

Населення світу до 2050 року сягне 9,7 мільярда осіб — ООН

Звіт
Укрінформ
Населення світу, чисельність якого в 2019 році становила 7,7 млрд осібк, продовжує зростати і до 2050 року досягне 9,7 млрд осіб.

Про це повідомляють Новини ООН.

"Сьогодні населення світу, чисельність якого в 2019 році становила 7,7 млрд осіб, продовжує зростати і до 2050 року досягне 9,7 млрд осіб, а до кінця століття збільшиться приблизно до 11 млрд осіб", - йдеться у звіті.

Зростання чисельності населення й економічне зростання привели до величезного зростання масштабів виробництва і споживання, що обернулося неймовірними наслідками для навколишнього середовища, підкреслила перший заступник Генсека ООН Аміна Мохаммед.

Про ці проблеми йшлося ще на Каїрській конференції і вже тоді, 25 років тому, її учасники говорили про необхідність перейти на сталий розвиток.

У доповіді Генерального секретаря ООН, представленій на розгляд Комісії, зазначається, що зростання чисельності населення супроводжується його старінням, зниженням рівня народжуваності, а також стрімкою урбанізацією.

Щодо людей у віці 65 років і старше, то їхня частка у загальній чисельності населення зростає. Зараз їх 19% в Європі і 16% у Північній Америці, а до 2050 року ці показники збільшаться до 28% і 23%, відповідно.

Очікується, що за цей період частка літніх людей в Азії, Латинській Америці й Карибському басейні також збільшиться - з нинішніх 8% до 18%. В Африці, де на сьогодні найбільш молоде населення, до 2050 року частка людей похилого віку становитиме 9%. При цьому вже сьогодні майже половина літніх людей у світі не отримують пенсію.

Читайте також: Гострий голод відчувають більше ста мільйонів людей - FAO

"Зараз приблизно 56% світового населення живуть у містах. Майже весь приріст населення у майбутньому відбуватиметься за рахунок збільшення числа міських жителів, на яких, згідно з прогнозами, в 2030 році припадатиме 60% населення країн світу, а до 2050 року - приблизно 68%", - йдеться у повідомленні.

Перший заступник Генерального секретаря ООН підкреслила, що уряди всіх країн мають враховувати у своїх планах розвитку питання, пов'язані з тенденціями народжуваності, смертності та міграції, які впливатимуть на чисельність і вікову структуру майбутнього населення, а значить сприятимуть або перешкоджатимуть досягненню Цілей сталого розвитку на період до 2030 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-